Scott McTominayn viime kausi oli rikkonainen.

Keskikenttäpelaaja kärsi loukkaantumisista, mutta jäi kunnossa ollessaan varsin pienelle vastuulle Erik ten Hagin alaisuudessa.

Sen sijaan tällä kaudella McTominay on saanut mukavasti peliaikaa ja on pelannut jo tässä vaiheessa kautta yhtä paljon minuutteja Valioliigassa kuin viime kaudella.

McTominay, 27, on viimeistellyt viisi maalia Valioliigassa. Keskikenttäpelaaja on saanut useasti kritiikkiä peliesityksistään, mutta on toisaalta tuonut maaleillaan useita pisteitä joukkueelle.

High Performance haastatteli McTominayta, joka kertoi muun muassa reaktiostaan pieneen peliaikaan.

– Halusin vain näyttää ten Hagille pystyväni tähän. Hän on luonnollisesti huippuvalmentaja, jolla on upea taktinen käsitys tästä lajista. Jotkut asiat, joita hän sanoo ja tuo esiin, ovat hienoja. Haluan vain olla osana tätä.

– Silloin, kun et pääse pelaamaan, voit ottaa sen henkilökohtaisesti ja kenties olen itsekin joskus tehnyt niin. Se voi olla haastavaa, mutta sinun on ajateltava joukkuetta ja sitä, että mahdollisesti jotkut muutkin pelaajat ovat samassa tilanteessa.

McTominay muistuttaa, ettei Manchester Unitedin kaltaisessa seurassa pitkään pelaaminen ole suinkaan yksinkertaista.

– Kyse ei ole vain sinusta. Kaikki haluavat pelata, joten kun sinulle annetaan mahdollisuus, on se käytettävä. Sinun on aina todistettava arvosi seurassa. Muussa tapauksessa seura hankkii jonkun pelaajan, joka on sinua parempi. Sinun on todistettava, että voit auttaa joukkuetta.

LUE MYÖS