Valioliigan nousijajoukkue Luton Town vahvistaa alakertaansa. Seura tiedotti hankkineensa Daiki Hashiokan belgialaisesta Sint Truidenista kahdella miljoonalla eurolla.

24-vuotias Hashioka on lähtökohtaisesti oikea laitapakki. Tällä kaudella pelejä on kertynyt pykälää ylempänä oikean laiturin paikalla. Lutonissa luvassa on paluu puolustuslinjaan.

– Hashi on monipuolinen puolustaja, joka voi pelata puolustuslinjassa kaikilla paikoilla. Hän osaa pysyä pallossa, hän on aggressiivinen ja hän tykkää puolustaa, Lutonin päävalmentaja Rob Edwards sanoi seuran tiedotteessa.

Itse Hashioka kuvailee itseään näin:

– Vahvuuteni ovat pääpelissä, 1v1-tilanteissa ja juoksemisessa. Olen tehnyt tällä kaudella vasta kaksi maalia, mutta haluan päästä tekemään lisää.

Hashioka on pelannut Japanin maajoukkueessa seitsemän ottelua. Viime syksynä vastuuta tuli säännöllisesti harjoitusotteluissa, mutta Aasian mestaruusturnaukseen miestä ei valittu.

Lutonissa ovi käy toiseenkin suuntaan. Vasen pakki Ryan Giles siirtyy loppukaudeksi lainalle Hull Cityyn. Viime kesänä Wolverhamptonista Lutoniin vajaalla kuudella miljoonalla eurolla siirtynyt Giles on pelannut tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 14 ottelua.

Hullilla on ensi kesänä osto-optio Gilesiin.

LUE MYÖS