Jordan Pickford on Englannin A-maajoukkueen ykkösmaalivahti.

Maaliskuussa 30 vuotta täyttävä Pickford nappasi ykkösvahdin paikan itselleen kesän 2018 MM-lopputurnauksessa, ja on sittemmin pitänyt siitä kiinni. Pickford on pelannut urallaan 58 A-maaottelua.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on parhaillaan pienoisen ongelman edessä, sillä joukkue tarvitsee myös kakkosvahdin.

Aaron Ramsdale putosi alkukaudella Arsenalissa penkille. Sam Johnstone on niin ikään menettänyt ykkösvahdin paikkansa Crystal Palacessa. Nick Pope on sen sijaan olkapäävamman vuoksi sivussa pitkälle kevääseen.

Southgate kertoi Recordin haastattelussa pitävänsä Jack Butlandia potentiaalisena vaihtoehtona maajoukkueen kakkosvahdiksi. Butland, 30, siirtyi viime kesänä Rangersiin, ja pelaa nappikautta Skotlannissa. Southgate on edellisen kerran kutsunut Butlandin maajoukkueeseen kesällä 2019.

– Se on ongelma. Kaikki on auki. En voi kieltää sitä, etteikö tämä olisi ongelma, joten meidän on tutkittava kaikkia vaihtoehtojamme. Butland on yksi vaihtoehdoista, koska hän pelaa suuressa seurassa ja kyse on kokeneesta maalivahdista. Tilanne ei ole ideaali, sillä Ramsdale ja Johnstone eivät pelaa ja Pope on loukkaantuneena. Meidän on katsottava, mikä on paras vaihtoehto.

LUE MYÖS