Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips sanoo, että hänen uransa vaikein hetki oli Qatarin MM-kisojen jälkeen, kun manageri Pep Guardiola sanoi häntä ”ylipainoiseksi”.

Phillips, 28, siirtyi tammikuussa loppukauden lainasopimuksella West Hamin vietettyään vaikeat puolitoista vuotta Manchesterissa.

Hän siirtyi Cityyn kesällä 2022 Leedsistä lähes 50 miljoonalla eurolla, mutta Phillipsille ei ole toistaiseksi löytynyt käytännössä minkäänlaista roolia Guardiolan systeemissä. Ennen lainapestiään hän oli pelannut tällä kaudella vain 318 minuuttia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Phillipsin vähäinen vastuu on ollut iso puheenaihe Englannissa, mutta hänen tilanteensa nousi erityisesti esille vuosi sitten, kun Guardiola sanoi julkisesti, että Phillips palasi maajoukkuekomennukselta ylipainoisena.

Tuoreessa Timesin haastattelussa Phillips sanoi, että Guardiolalla oli oikeus antaa palautetta, mutta hänen mielestään asian olisi voinut hoitaa toisella tavalla.

– MM-kisojen jälkeen oli luultavasti vaikeinta, kun Pep sanoi julkisesti, että olen ylipainoinen. Hän oli oikeassa, mutta on olemassa erilaisia tapoja toimia.

– Pep oli turhautunut, etten palannut [kisojen jälkeen] aikaisin harjoituksiin, mutta se oli vain väärinkäsitys Cityn ja minun välillä.

– Pep halusi, että tulisin mukaan turnauksen päättymisen jälkeisenä päivänä ja olisin mukana ystävyysotteluissa ja muussa. En koskaan saanut sitä tietoa, koska jos hän olisi pyytänyt minua mukaan, olisin tehnyt sen.

– Hän oli hyvin turhautunut, kun tulin takaisin 1,5 kiloa yli tavoitepainoni. Se oli iso isku itseluottamukselleni ja sille, miltä minusta tuntui Cityssä. Perheeni ei myöskään ollut tyytyväinen siihen. Varsinkaan äitini.

Tom Allnutt

@TomAllnutt_
Interview with Kalvin Phillips, on his struggles at City, falling out with Pep & why Southgate told him to join West Ham.

“In the down moments I’d be like ‘I can’t be bothered today. I really can’t be bothered.’ I lost that fire within me." @TimesSport:

thetimes.co.uk/article/kalvin…
thetimes.co.uk

Kalvin Phillips: I was crushed by Pep Guardiola’s weight comment

Midfielder’s stint at Manchester City got so bad that even his adoring mum stopped coming to games – but a much-needed move to West Ham has relit the fire within

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!