Antonio Conte valmensi Tottenhamia noin puolentoista vuoden ajan. 

Tottenham palkkasi Conten päävalmentajakseen marraskuussa 2021. 

Tottenham oli pelannut surkean syyskauden ja oli sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä. Conten alaisuudessa Tottenham nousi lopulta Mestarien liigaan oikeuttavalle neljännelle sijalle. Paikka Mestarien liigassa varmistui sarjan päätöskierroksella, kun Tottenham kohtasi Norwichin. Conte ei kuitenkaan juhlinut sitä sen suuremmin.

– Minulle neljännen sijan ja sitä kautta Mestarien liigaan pääsemisen tuulettaminen oli todella outoa. Norwich-ottelun lopussa ilmoitin valmennusryhmälleni, että älkää tottuko juhlimaan Mestarien liigaan pääsemistä, Conte totesi Telegraphin haastattelussa. 

– Olin hyvin selväsanainen. Sanoin tehneemme maksimisuorituksen. Nousimme yhdeksänneltä sijalta neljänneksi. Kaikki ongelmat huomioiden kyse oli ihmeestä. Emme kuitenkaan juhlineet sitä kuin ihmettä, sillä olen tottunut voittamaan.

Jälkimmäinen kausi sujui lopulta huomattavasti heikommin ja Conte sai kevätkaudella potkut.

Conte kritisoi suorasanaisesti pelaajiensa asennetta muutama viikko ennen potkujaan. Conte sanoi tuolloin, ettei Tottenhamin pokaalittomuus suinkaan johdu ainoastaan puheenjohtaja Daniel Levystä, vaan pelaajien asenteessa on paljon parannettavaa. Conten mukaan Tottenhamin pelaajat eivät halunneet pelata paineen alla. Conte ei kadu sanojaan.

– Sillä hetkellä minusta tuntui siltä. Jos puhun jostain, on kyse aina totuudesta. Totta puhuen en kadu sitä. Minulle jäi silti hyvät fiilikset Tottenhamista, ja pidän sen kokemuksen sydämessäni. Olinko liian rehellinen? Olen tällainen. Vihaan valheita. Joskus se auttaa minua ja joskus ei.

– Olen kuitenkin ennemmin hiljaa kuin kerron hyvän valheen. Kauden aikana voi tulla sellaisia hetkiä, kun sinun on pidettävä rehellinen keskustelu pelaajien kanssa. Oli se sitten positiivinen tai negatiivinen. Tiedän sen todella hyvin, koska olin pelaaja ja jotkut valmentajat kertoivat minulle hyviä valheita pitääkseen minut rauhallisena. En halua tuollaisia tilanteita. 

LUE MYÖS