Liverpool etsii uutta päävalmentajaa ensi kaudeksi. 

Jürgen Klopp ilmoitti tammikuussa poistuvansa päävalmentajan paikalta kuluvan kauden jälkeen. Saksalaisluotsi vetosi muun muassa siihen, että hänen energiansa ovat loppumassa. Kloppin sopimus olisi kattanut vielä kaksi seuraavaa kautta.

Bayer Leverkusenia valmentava Xabi Alonso on Liverpoolin ykkösvaihtoehto Kloppin korvaajaksi.

Suorastaan loistavaa työtä Leverkusenissa tehnyt Alonso edusti pelaajaurallaan Liverpoolia vuodet 2004-09.

Niin ikään pelaajaurallaan Liverpoolia edustanut Joe Cole toivoo, ettei Alonsosta tule seuran seuraavaa päävalmentajaa. Klopp on sen sijaan antanut ymmärtää olevansa Alonson palkkauksen kannalla, vaikka onkin todennut, ettei ole mukana valitsemassa uutta päävalmentajaa.

– Tykkäsi Klopp siitä tai ei, niin hän on joka tapauksessa mukana siinä. Tuollaiset kommentit antavat sellaisen kuvan, että hän on näyttänyt vihreää valoa Alonson palkkaamiselle. Seuraava Liverpoolin päävalmentaja joutuu todella vaikeaan paikkaan. Vertaisin sitä siihen, kun Sir Alex Ferguson jätti Manchester Unitedin. Korvaajaksi tullut David Moyes oli jo tasonsa todistanut valmentaja, mutta oli silti suurissa vaikeuksissa.

Colen mielestä pesti tulisi Alonsolle liian aikaisessa vaiheessa.

– Jos paikkaa tarjotaan Alonsolle, niin mielestäni se tulisi aivan liian aikaisin huomioiden hänen kehittymisensä päävalmentajana. Hän on huippuvalmentaja, mutta Kloppin korvaaminen on paljon vaikeampaa kuin ihmiset ajattelevatkaan, Cole muistutti TNT Sportsille.

LUE MYÖS