Wayne Rooney valmensi Mestaruussarjassa pelaavaa Birminghamia noin kolmen kuukauden ajan. 

Monet yllättyivät, kun hienosti kauden aloittanut Birmingham antoi lokakuussa potkut silloiselle päävalmentajalleen John Eustacelle. Birmingham oli tuolloin nousukarsintapaikalla. 

Seura palkkasi Rooneyn päävalmentajakseen, mutta pelaajalegendan alaisuudessa tulokset olivat surkeita ja Birmingham ajautui nopeasti putoamiskamppailuun.

Match of the Day haastatteli Rooneya, joka kertoi tavoittelevansa tulevaisuudessa joko Manchester Unitedin tai Evertonin päävalmentajan paikkaa.

– Tavoitteeni on valmentaa Manchester Unitedia tai Evertonia. Ne ovat sellaisia työpaikkoja, joihin haluaisin päästä. Mutta kyse on prosessista. Minun on edettävä askelittain ja päästävä takaisin valmentamisen pariin. Haluan päästä jälleen töihin varmistaakseni sen, että seuraavan kymmenen vuoden aikana olen tarpeeksi hyvässä asemassa päästäkseni tuollaisiin työpaikkoihin. 

– Haluan ehdottomasti palata valmentamisen pariin. Birmingham-pesti oli takaisku, mutta olen taistelija, ja haluan palata. Potkujen saaminen on osa valmentajan työtä. Koet varmasti takaiskuja. Kyse on siitä, miten käsittelet ne.

LUE MYÖS