Tuplapeliviikko 28 saapuu Euroopassa keskellä viikkoa pelattujen otteluiden jälkeen. Tässä tekstissä tarkastellaan peliviikkoa 27, Wildcardin käyttöä tällä peliviikolla, Free Hitin käyttöä, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 27

Arsenal murskasi Sheffield Unitedin 6-0. Bukayo Saka oli jokseenkin epäonnekas saadessaan vain yhden syöttöpisteen. Kai Havertz sen sijaan kirjasi tehot 1+1 loukkaantuneen Gabriel Martinellin tavoin. Manchester City voitti Manchester Unitedin 3-1, kun Phil Foden osui kahdesti. Aston Villa voitti Lutonin 2-3, kun Ollie Watkins onnistui niin ikään kahdesti maalinteossa.

Tuplapeliviikko

Sekä Bournemouth että Luton pelaavat kaksi ottelua peliviikolla 28. Bournemouthin kaksi ottelua, Sheffield United ja Luton, ovat parhaasta päästä, ja Dominic Solanke onkin peliviikon ostetuin pelaaja.

Mikäli manageri käyttää Free Hitin -pelimerkin peliviikolla 29 on hyvä muistaa, että tällä peliviikolla hankitut pelaajat pysyvät joukkueessa peliviikon 29 jälkeenkin. Tässä tapauksessa tuplapeliviikkoon panostaminen ei ole suurin prioriteetti, joskin Solanken ja Marcus Tavernierin hankkimista kannattaa harkita.

Wildcard tällä viikolla?

Useampi manageri on päätynyt käyttämään Wildcard-pelimerkkinsä tällä viikolla. Yksi suurimmista syistä tähän on se, että kyseessä on pienimuotoinen tuplapeliviikko, jota seuraa suuri vajaa peliviikko. Mikäli manageri haluaa navigoida seuraavan kahden peliviikon läpi ilman Free Hitin käyttämistä, on Wildcard hyvä vaihtoehto. Tämä mahdollistaa myös Free Hitin käyttämisen myöhemmin kaudella, kun tuplapeliviikot 34 ja 37 tulevat ajankohtaisiksi. 

Free Hit ensi viikolla?

Jo aiemmin sivuttu kysymys polttelee managereja. Mikäli Free Hitin käyttää peliviikolla 29, selviää kauden suurimmasta vajaasta peliviikosta kuivin jaloin. Lisäksi manageri voi siirtää keskittymisensä vaihtotapahtumien suunnitteluun loppukauden osalta.

Jos Free Hit -pelimerkkiä ei kuitenkaan käytä, manageri jättää itselleen mahdollisuuden pelata aggressiivisemmin tuplapeliviikoilla. Alla oleva kuvaaja näyttää todennäköisyydet sekä peliviikon 34 että 37 tuplaotteluille.

Kapteeni

Peliviikon korkein pisteodottama, 11,7, on Solankella. Solanken kaksi ottelua ja erinomaiset vastustajat tekevät englantilaisesta selkeän ykkösvalinnan tälle viikolle. Toisena vaihtoehtona on Tavernier, jonka pisteodottama 8,4, on sarjan toiseksi korkein.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue onnistui keräämään vihreän nuolen peliviikosta 27. Toimituksen joukkue keräsi 82 pistettä keskiarvon ollessa 63 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 28 yllä olevalla kokoonpanolla. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma on käytetty, kun Kevin De Bruyne jätti joukkueen, ja Tavernier otettiin tilalle. Vaihto käytettiin vapauttamaan varoja Dominic Solankeen, joka korvasi Divin Mubaman.

Joukkue käytti poikkeuksellisesti maksullisen vaihtotapahtuman, mutta sen voidaan nähdä olevan oikeutettua johtuen Bournemouthin erinomaisesta tuplapeliviikosta. Kapteeninnauhan saa käteensä Solanke.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS