Djed Spence siirtyi Middlesbrough’sta Tottenhamiin kesällä 2022. Tottenham maksoi laitapuolustajasta noin 14,7 miljoonaa euroa.

Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte ilmoitti julkisuudessa vain hetki siirron jälkeen, ettei hän pyytänyt seuraa hankkimaan Spenceä, vaan kyseessä oli puhtaasti seurajohdon ratkaisu.

Spence jäi Conten alaisuudessa täysin olemattomalle vastuulle. Laitapuolustaja pelasi puolen kauden aikana 41 minuuttia Tottenhamissa ja lähti tammikuussa lainalle Rennesiin.

Spence vietti kuluvan kauden ensimmäisen puolikkaan lainalla Leedsissä, ja siirtyi tammikuussa lainalle Serie A -seura Genoaan.

Athletic haastatteli Spenceä, joka kertoi ensimmäisistä kuukausistaan Tottenhamissa.

– Se ei ollut mukavaa aikaa. Siirryin sinne, mutten päässyt pelaamaan, joten se oli luonnollisesti vaikeaa minulle. Kun siirryt suurseuraan, haluat saada mukavan vastaanoton, mutta minusta ei vain tuntunut oikealta saapuessani sinne. Asiat eivät sujuneet suunnitelmien mukaisesti. Sinulla ei ole paljon tehtävissä, kun et saa mahdollisuutta. On vaikea päästä rytmiin kiinni, eikä ole koskaan helppoa sopeutua uuteen ympäristöön, kun asiat eivät suju.

Spencen ja Conten välinen suhde jäi olemattomaksi.

– Totta puhuen emme olleet juurikaan tekemisissä. Hän on valmentaja, jolla on omat työskentelytapansa. Mielestäni hän ei ole juurikaan tekemisissä pelaajien kanssa. Kyse oli vain harjoittelusta.

LUE MYÖS