Ben Brereton Díaz siirtyi viime kesänä vapaana agenttina Villarrealiin.

Koko elämänsä Englannissa viettänyt laitahyökkääjä jäi kuitenkin pienelle vastuulle Espanjan kentillä, ja hänet lainattiin tammikuussa Sheffield Unitediin.

Brereton, 24, on tehnyt kolmeen valioliigaotteluun kaksi maalia, mutta on ollut viime aikoina loukkaantuneena. Brereton on kärsinyt takareisivammasta. Hyökkääjä saattaa pelata lauantaina, kun Sheffield United kohtaa Bournemouthin Valioliigassa.

Englannissa syntyneen Breretonin äiti on chileläinen.

Chileläiset jalkapallokannattajat huomasivat Breretonin kaksoiskansalaisuuden Football Manager -pelissä, ja vaativat maan jalkapalloliittoa kutsumaan hyökkääjän Chilen maajoukkueeseen.

Jalkapalloliitto toteutti kannattajien toiveen ja kutsui Breretonin maajoukkueen mukaan. Englannin juniorimaajoukkueita edustanut Brereton debytoi Chilen A-maajoukkueessa Copa Américassa kesällä 2021. Brereton on sittemmin pelannut 27 A-maaottelua Chilen paidassa.

Chilen A-maajoukkueen päävalmentaja Ricardo Gareca, 66, ei kutsunut Breretonia mukaan maaliskuun maaotteluihin. Garecan mukaan se johtuu pelaajan puutteellisesta kielitaidosta.

– Hän on ollut maajoukkueemme mukana yli kaksi vuotta. Brereton pelasi Copa Américassa kesällä 2021. Hänellä on ollut tarpeeksi aikaa opetella espanjan kieltä. Jos hän haluaa todella kuulua joukkueeseemme, on se osoitettava päivittäisessä tekemisessä ja yhteiselossa.

– Haluaisin hänen puhuvan espanjaa, koska mielestäni se on fundamentaalista voidaksesi kommunikoida niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin joukkuetovereiden, minun, muun valmennusryhmän ja toimittajien kanssa.

LUE MYÖS