Liverpoolin entinen urheilutoimenjohtaja Michael Edwards on suostunut ottamaan johtotason aseman seuran omistavassa Fenway Sports Groupissa (FSG), kertoo Athletic.

Edwards, 44, tulee uudessa työssään ottamaan vastuun Liverpoolin jalkapallotoiminnasta.

Liverpool on keskellä isoa muutosta, kun sen pitkäaikainen manageri Jürgen Klopp ja hänen lähimmät apulaisensa jättävät seuran kuluvan kauden jälkeen. Lisäksi urheilutoimenjohtaja Jörg Schmadtke jätti seuran jo talven siirtoikkunan päätyttyä.

Edwards työskenteli Liverpoolissa vuosina 2011-2022 nousten pääanalyytikon tehtävästä yhdeksi Englannin arvostetuimmista urheilujohtajista. Hän oli vastuussa Liverpoolin kehutusta siirtostrategiasta ja monien huippuhankintojen neuvotteluista.

Liverpoolista lähdettyään Edwards piti taukoa jalkapallosta, mutta palasi lajin pariin viime vuonna perustamalla yhdessä seuran entisen tutkimusjohtajan Ian Grahamin kanssa Ludonautics-neuvontapalvelun joukkueille ja niiden omistajille.

FSG lähestyi Edwardsia ensimmäisen kerran vuoden alussa ja ehdotti hänelle johtavaa tehtävää Kloppin jälkeisen Liverpoolin uudelleenrakentamisessa. Tuolloin hän vastasi vielä kieltävästi.

Omistajat jatkoivat kuitenkin Edwardsin kosiskelua, ja nyt hän liittyy FSG:hen paljon laajemmassa ominaisuudessa, joka kattaa Liverpoolin, muttei tarkoita hänen paluutaan urheilujohtajaksi.

Athleticin mukaan Liverpoolin urheilutoimenjohtajaksi siirtynee Richard Hughes, joka on jättämässä tehtävänsä Bournemouthin teknisenä johtajana kymmenen vuoden jälkeen.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!