Tuplapeliviikon jälkeen edessä on vajaa peliviikko 29. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 28, Free hit -pelimerkkiä ja sen käyttämistä, peliviikon 29 dataa, kapteeniutta sekä toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 28

Tottenham voitti Aston Villan 4-0 Son Heung-minin kerätessä ottelusta tehot 1+2. Cole Palmer keräsi 1+1-tehot Chelsean voittaessa Newcastlen 3-2. Bournemouth pelasi Sheffield Unitedin kanssa 2-2-tasapelin ja nousi Lutonia vastaan kolmen maalin takaa 4-3-voittoon. Dominic Solanke osui kahdessa ottelussa vain kerran missaten pilkun ensimmäisessä ottelussa.

Miten Free Hit -pelimerkin käyttämisestä kannattaa päättää?

Peliviikko 29 tule olemaan kauden ylivoimaisesti suurin vajaa peliviikko. Vain kahdeksan joukkuetta pelaavat. 

Jos manageri ei pelaa pelimerkkiä tällä peliviikolla, se on vaatinut useamman viikon suunnittelua. Monet managerit, jotka omistavat yli kuusi pelaajaa pelaavista joukkueista, tulevat tekemään maksullisia pelaajavaihtoja saadakseen raavittua pelaavan joukkueen kasaan.

Jotta pelimerkin käyttämättä jättäminen olisi järkevää, pitäisi managerin omistaa noin kahdeksan pelaajaa, joihin kuuluvat Son Heung-min, Ollie Watkins, Ivan Toney, James Maddison ja Mark Flekken. Muussa tapauksessa pelimerkin käyttö tällä peliviikolla näyttää järkevältä ratkaisulta.

Toinen tapa tarkastella pelimerkin käyttöä on miettiä sen arvoa. Pelimerkillä saa ainakin teoriassa varmat 18 pistettä, managerin ei tarvitse tehdä maksullisia vaihtotapahtumia, ja pelaajat joita manageri ei omista voivat onnistua peliviikolla.

Toinen vaihtoehto on käyttää se joko tuplapeliviikolla 34 tai 37. Valioliigan mestaruustaiston tiukentuessa tuplapeliviikot eivät olekaan lepuutuksen paikkoja suurimmille joukkueille, joten joukkueiden talismaanit tulevat pelaamaan todennäköisesti myös kauden viimeisissä otteluissa.

Free Hit -lista pelaajista

Keskeisiä pelaajia jokaiseen joukkueeseen tällä viikolla ovat jo aiemmin mainitut Son, Watkins, Toney, Maddison ja Flekken. Brentfordin puolustus näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta joukkueen kohdatessa rämpivän Burnleyn.

Brennan Johnson on mielenkiintoinen valinta managereille, jotka jahtaavat parempia sijoituksia. Johnson on ansainnut kahdeksan pistettä kahdessa edellisessä ottelussaan, ja englantilainen näyttää löytäneen vireensä. Johnson on toisaalta jonkinlainen riski peliminuuttien suhteen hyvistä esityksistä huolimatta.

Kapteeni

Son Heung-minin pisteodottama, 5,6, on peliviikon korkein. Son on todennäköisesti peliviikon suosituin kapteeni, kun Tottenham kohtaa Fulhamin. Toinen vaihtoehto on Brentfordin Ivan Toney, jonka pisteodottama 5,2 on peliviikon toisiksi korkein. Toney kohtaa Brentfordin kanssa Burnleyn, joten englantilaiselta odotetaan jälleen maaleja.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue ottaa ison punaisen nuolen peliviikolta 28. Joukkue keräsi 51 pistettä keskiarvon ollessa 43 pistettä. 

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue on käyttänyt Free Hit -pelimerkin, ja joukkue näkyy yläpuolella. Kapteeninnauhan saa käteensä Son Heung-min.

Joukkueen puolustuksessa on kaksi Brentfordin pelaajaa johtuen ottelusta Burnleyn vieraana. Pedro Porro ja Alfie Doughty ovat joukkueessa hyökkäysuhan vuoksi.

Keskikenttää tähdittävät James Maddison sekä Son. Mukaan on otettu myös Jarrod Bowen sekä Douglas Luiz johtuen pelaajien osallistumisesta joukkueidensa maalintekoon ja vaarallisiin tilanteisiin. West Ham ja Aston Villa iskevät yhteen sunnuntaina, ja kummaltakin joukkueelta odotetaan eloisaa hyökkäyspeliä.

Hyökkäyspäässä ovat Ivan Toney, Carlton Morris ja Ollie Watkins. Morris on parantanut otteitaan huomattavasti viime viikkoina, ja Toney on joukkueensa talismaani vastaten joukkueensa erikoistilanteista ja rangaistuspotkuista. Ollie Watkins on kysymysmerkki pienehkön loukkaantumisen vuoksi, ja englantilainen voikin jäädä penkille, jolloin sisään astuu Mohammed Kudus.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS