Reece Jamesin kausi on mennyt jälleen penkin alle.

Chelsean kapteeni sai takareisivamman joulukuussa, ja on sittemmin ollut sivussa pelikentiltä. Jamesin takareisi leikattiin Turussa. Laitapuolustajan on määrä palata pelikuntoon kesään mennessä.

James, 24, on kärsinyt merkittävistä loukkaantumisongelmista jo pitkään. Viime kaudella James oli muun muassa polvi- ja takareisivammojen vuoksi sivussa yli 25 ottelusta. Toissa kaudella James joutui sivuun yli 20 ottelusta samanlaisten vammojen seurauksena.

Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate otti kantaa Jamesin tilanteeseen. Southgatelta tiedusteltiin, onko hän jo päättänyt jättää Jamesin EM-kisajoukkueen ulkopuolelle.

– En. Mielestäni meillä ei ole tiedossa, milloin hän palaa pelikentille, mutta toivomme Jamesin pelaavan joitain otteluita ennen EM-kisoja. Voisiko hän pelata kaikki seitsemän kisaottelua? Jos katsomme, miten hänen edelliset vuodet ovat sujuneet, niin se osoittaisi, ettei voi.

– Hän on silti huippuluokan pelaaja, joka voi tuoda jotain erityistä joukkueelle. Se on selvää. Ensimmäinen askel on päästä takaisin harjoituksiin ja joukkueen pariin, ja sen jälkeen rakentaa fyysistä kuntoa mahdollisimman nopeasti.

LUE MYÖS