Mateo Kovačić siirtyi viime kesänä Manchester Cityyn.

Kovačić sai syyskaudella mukavasti peliaikaa, mutta joulukuun puolivälin jälkeen keskikenttäpelaajan rooli joukkueessa on pienentynyt. 

Jouluun mennessä Pep Guardiola nimesi Kovačićin kahdeksan kertaa avauskokoonpanoon Valioliigassa, mutta sen jälkeen avauspaikkoja on tullut sarjan puolella vain kolme kappaletta.

Kroatialaislehti Sportske novosti haastatteli Kovačićia, joka kertoi mielipiteensä Guardiolasta. Kovačić on hyvin tyytyväinen uuteen valmentajaansa.

– Kaikki se, mitä hän sanoi minulle ennen siirtoani on toteutunut täysin. Olen todella vaikuttunut. Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista menestyksessämme on se, miten simppelisti Guardiola osaa tuoda ohjeensa esiin. Hän on todella huolellinen. Guardiolalla on aina B- ja C-vaihtoehdot, jos A-vaihtoehto ei toimikaan. Siksi sopeudumme niin nopeasti kentällä tapahtuviin asioihin. Guardiolalla on aina ratkaisu hätätilanteisiin.

Kovačić kertoi ymmärtävänsä, miksi Guardiolaa pidetään maailman parhaana valmentajana.

– Guardiola osaa ennakoida kaiken. Olen hyvin vaikuttunut etenkin siitä, kun tunnistan kentällä tilanteita, joista Guardiola kertoi jo ennen ottelua, ja selitti, miksi niihin on valmistauduttava. Guardiola on valmentaja, josta olen vaikuttunut kaikista eniten urani aikana. Ymmärrän, miksi häntä pidetään maailman parhaana valmentajana. Kenties koko historian, Kovačić lisäsi.

LUE MYÖS