Englanti kohtaa tänään Belgian maaliskuun maajoukkuetauon toisessa ystävyysottelussaan. Gareth Southgaten harmiksi hänen joukkueensa rämpii kuitenkin poikkeuksellisen karun loukkaantumissuman keskellä.

Englanti hävisi lauantaina Brasilialle 0-1-lukemin Wembleyllä. Kokoonpanosta putosivat jo ennen peliä sen hyökkääjätähdet Harry Kane ja Bukayo Saka, jotka matkustivat hyvissä ajoin takaisin seurajoukkueidensa pariin.

Chelsean tähtipelaaja Cole Palmer ei myöskään ollut pelikuntoinen viikonloppuna, mutta on pysynyt Southgaten käytettävissä Belgia-ottelua varten.

Brasilia-tappion jälkeen rinki on kuitenkin pienentynyt entisestään, sillä joukkueesta ovat pudonneet myös Kyle Walker, Sam Johnstone ja Harry Maguire.

Jo ennen maajoukkueen nimeämistä Englannilta puuttuivat loukkaantumisten vuoksi muun muassa Nick Pope, Kieran Trippier, Luke Shaw, Reece James, Marc Guehi, Trent Alexander-Arnold, Jack Grealish ja Callum Wilson.

– Se on uskomaton määrä pelaajia, joita meillä ei ole käytettävissämme, Southgate äimisteli Sky Sportsille nähdessään niin monen huippupelaajan putoavan pois.

– En ole koskaan kokenut tällaista. Mutta se tarkoittaa, että muilla pelaajilla on mahdollisuuksia näyttää. Brasiliaa vastaan näimme pelaajien nousevan esiin ja käyttävän näitä mahdollisuuksia, mikä on hienoa myös meille.

Tiistai-illan ottelu Wembleyllä on Englannin viimeinen ottelu ennen kuin Southgate nimeää joukkueensa kesän EM-kisoihin tiistaina 21. toukokuuta – kaksi päivää Valioliiga-kauden päättymisen jälkeen.