Valioliiga palaa maajoukkuetauolta peliviikolle 30. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 29, tuplapeliviikkoa peliviikolla 34, joukkueiden luottopelaajia, loppukauden kalenteria, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 29

Fulham voitti Tottenhamin 3-0, kun Rodrigo Muniz keräsi ottelusta tehot 2+0. Aston Villa ja West Ham päätyivät 1-1-pistejakoon. Burnley voitti Brentfordin 2-1, kun Sergio Reguilón otti punaisen kortin kahdeksannella peliminuutilla.

Tuplapeliviikko 34

Liverpoolin ja Wolvesin tappioiden myötä peliviikolla 34 nähdään enemmän otteluja kuin aiemmin odotettiin. Liverpoolin otteluohjelma ennen peliviikkoa 34 on erinomainen, ja lisäksi joukkue pelaa kaksi ottelua kyseisenä peliviikkona.

Kuntoutunut Mohamed Salah näyttää yhä tärkeämmältä palaselta managerien joukkueeseen. Myös Arsenal pelaa kaksi ottelua peliviikolla 34, ja Bukayo Saka sekä puolustaja Arsenalista näyttävät välttämättömyydeltä, mikäli pelaajat eivät ole joukkueessa entuudestaan.

Joukkueiden luottopelaajat

Kun Valioliigaa on pelattu 29 peliviikkoa, on hyvä selvittää, keihin pelaajiin joukkueet ja managerit luottavat maalinteossa eniten. Alla näkyvä taulukko kertoo pelaajien pisteodottaman joukkueen sisällä peliviikolle 29 asti.

Alexander Isak näyttää yhä houkuttelevammalta vaihtoehdolta Newcastlen erinomaisen loppuohjelman myötä. Liverpoolista parhaat valinnat ovat Salahin lisäksi Darwin Núñez sekä Luis Díaz.

Loppukauden kalenteri

Kun suurin osa otteluista on jo takana, ja loppukauden otteluohjelma alkaa asettua uomiinsa, on hyvä tarkastella loppukauden kalenteria ja sitä, milloin mikäkin joukkue pelaa suosiollisia otteluja.

Newcastle näyttää loppukauden osalta erinomaiselta. Jamaal Lascelles tulee olemaan suosittu valinta Sven Botmanin loukkaantumisen myötä. Anthony Gordon on edelleen paras valinta Newcastlesta, mutta keskikentälle on tällä hetkellä useita hyviä vaihtoehtoja. Manchester Cityn otteluohjelma on niin ikään erinomainen peliviikosta 32 lähtien, mutta Pep Guardiolan pelaajaruletti voi olla liian riskialtista managereille.

Kapteeni

Manchester Cityn ja Arsenalin kohdatessa toisensa peliviikon korkeimman pisteodottaman, 7,8, saa Tottenhamin Son Heung-min. Tottenham pelaa kotonaan Lutonia vastaan, ja kotijoukkueen odotetaan palaavan voittojen tielle 3-0-tappion jälkeen.

Toinen vaihtoehto on Salah, jonka pisteodottama, 7,2, on peliviikon toiseksi suurin. Liverpool kohtaa tällä kaudella ailahdelleen Brightonin, ja mestaruusjahdissa olevan Liverpoolin odotetaan tekevän maaleja Anfieldilla.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää punaisen nuolen mollivoittoisesta peliviikosta 29. Toimituksen joukkue keräsi 15 pistettä keskiarvon ollessa 12 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee peliviikolle 30 yllä näkyvällä kokoonpanolla. Joukkueen yksi ilmainen vaihtotapahtuma on käytetty, kun Pascal Gross tekee tilaa Cole Palmerille. Kapteeninnauhan saa käteensä Son.

Joukkue lähestyy Wildcard-pelimerkin käyttöä, sillä Salahin hankkiminen ja joukkueen valmistaminen loppukauteen näyttää liian haastavalta ja pitkäaikaiselta tehtävältä ilman pelimerkin käyttämistä.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS