Manuel Akanji syyttää Arsenalia likaisesta pelistä käytettyään lukuisia rikkeitä Manchester Cityn pysäyttämiseksi sunnuntain maalittomassa tasapelissä Etihad Stadiumilla.

Mikel Artetan joukkue asettui huippuottelussa matalaan blokkiin ja tuli aggressiivisesti päälle tilanteenvaihdoissa. Kysyttäessä ottelun jälkeen siitä, puolustiko Arsenal usein sääntöjen vastaisesti, vastasi Akanji myöntävästi.

– Ehdottomasti, sanoi Akanji tympeänä The Guardianin mukaan.

– Kun pääsimme läpi, he pysäyttivät meidät rikkeillä. Se on vaikeaa, jos [erotuomari] ei tee mitään asialle.

LUE MYÖS: Mikel Arteta: Tämä seuraava askel Arsenalin on otettava mestaruustaistelussa

Sveitsin maajoukkuepuolustaja kyseenalaisti erotuomari Anthony Taylorin päätöksen olla rankaisematta Arsenalia rikkeistään.

Arsenal rikkoi ottelussa 20 kertaa, mutta sai ainoat keltaiset korttinsa ajanpeluusta pelin viimeisen puolituntisen aikana. Man Citylle kirjattiin yhdeksän rikettä ilman varoituksia.

– En voi käsittää sitä. Yhdessä tilanteessa ensimmäisellä puoliajalla [Kai Havertzilta] tuli hyvin myöhäinen taklaus päin Stefania [Ortegaa]. Minusta se olin selvä keltainen kortti, Akanji purnasi.

– On olemassa tilanteita, joista pitäisi aina tulla keltainen kortti. Muistan myös, kuinka Jorginho oli jo tehnyt taklauksen [joka oli rike], mutta teki heti perään toisen, eikä [erotuomari] antanut edes yhdestä niistä keltaista korttia.

Vastuun maalittomasta tasapelistä Akanji ottaa kuitenkin Manchester Cityn pelaajien harteille.

– En kuitenkaan halua sanoa, että peliä tuomittiin vain meitä vastaan. Oli myös joitakin päätöksiä toisin päin, joita en ymmärtänyt. Loppujen lopuksi meidän pitäisi silti pystyä tekemään maali.

Lopputulos pitää toisena olevan Arsenalin pisteen Cityn yläpuolella. Liverpoolin voitettua Brightonin sunnuntaina 2–1-lukemin, johtaa se Valioliigaa kahden pisteen erolla Arsenaliin, kun jäljellä on yhdeksän ottelua.

LUE MYÖS: Näin Pep Guardiola kommentoi kolmen kilpaa Valioliiga-mestaruudesta