Raphael Varane tunnustaa aivotärähdysten vaurioittaneen hänen kehoaan ja jalkapallouraansa. Manchester Unitedin toppari puhui avoimesti henkilökohtaisista kokemuksistaan.

Varane päätti viime vuonna maajoukkueuransa Ranskan paidassa vain 29-vuotiaana. Lukuisista loukkaantumisista urallaan kärsinyt tähtipuolustaja on pelannut tällä kaudella vain 20 Valioliiga-ottelussa Man Unitedin vahvuudessa.

Varane on itse neuvonut seitsemänvuotiasta poikaansa välttämään puskuja palloon omista kokemuksistaan valveutuneena.

– Tiedän etten tule elämään 100-vuotiaaksi asti. Tiedän, että olen vahingoittanut kehoani. Olen asettanut itseni vaaraan. Puhumalla tästä, näitä asioita voidaan mahdollisesti arvioida paremmin ja tehdä päätöksiä riskeihin perustuen, Varane kertoi avoimesti L’Equipen haastattelussa.

– Olemme jalkapalloilijoina korkeimmalla tasolla tottuneet kipuun. Olemme vähän kuin sotilaita. Kovia jätkiä ja fyysisen voiman symboleja. Nämä oireet ovat kuitenkin lähes näkymättömiä.

Varane mainitsi myös aivotärähdyksiin suhtaumisen ja niiden hoitamisen kehittyneen. Englannin nuorisotasoilla on nykyisin rajoitettu pääpallojen määrää harjoituksissa. Ranskassa vastaavia toimenpiteitä ei olla vielä tehty.

LUE MYÖS!