Manchester United palkkasi Ole Gunnar Solskjærin väliaikaiseksi päävalmentajakseen joulukuussa 2018. 

Seurajohto oli tuolloin antanut potkut José Mourinholle. Valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkueen peliesitykset piristyivät huomattavasti ja Manchester United äityi suorastaan hurjaan voittoputkeen. 

Solskjærin väliaikaispesti muuttui pysyväksi pestiksi Manchester Unitedin päävalmentajana maalis-huhtikuun vaihteessa 2019.

FourFourTwo haastatteli Solskjæria, joka kertoi ensimmäisistä hetkistään joukkueen väliaikaisvalmentajana.

– Ensimmäisessä ottelussani pelasimme vierasottelun vanhaa seuraani Cardiff Cityä vastaan. Teimme viisi maalia. Kyse oli vain siitä, että annoin pelaajien pelata. Heidän piti vain pelata eteenpäin, juosta eteenpäin, luoda maalipaikkoja, tehdä maaleja ja nautittava Manchester Unitedin edustamisesta. Voitimme kahdeksan ensimmäistä otteluamme ja pidimme hauskaa.

Norjalaisluotsi paljasti, ettei missään vaiheessa suunnitellut jäävänsä joukkueen pysyväksi valmentajaksi.

– Sitten yhtäkkiä media – ymmärrän miksi, koska pelasimme niin hyvin – kysyi, saisinko vakituisen pestin joukkueen päävalmentajana. En koskaan ajatellut jatkavani Manchester Unitedin pysyvänä päävalmentajana. Nautin vain hetkestä ja sitten joku muuttui. Joukkue väsyi, koska vaadimme niin paljon. Sen myötä pelaajat loukkaantuivat ja jotkut halusivat siirtyä muualle. 

– Tunsin ilmapallon puhjenneen ensimmäisen kauden lopussa, mutta kokonaisilla kausillani sijoituimme kolmanneksi ja toiseksi.

Solskjærin pesti päättyi potkuihin marraskuussa 2021.

LUE MYÖS