Valioliiga jatkaa hurjaa ottelutahtiaan peliviikon 32 alkaessa jo lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 31, mitä huippumanagerit tekevät, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä. 

Peliviikko 31

Chelsea voitti Manchester Unitedin 4-3, kun Cole Palmer teki ottelussa hattutempun. Myös Alejandro Garnacho onnistui maalinteossa kahdesti. Phil Foden onnistui Palmerin tavoin tekemään kolme maalia Manchester Cityn voittaessa Aston Villan 4-1. Arsenal voitti Lutonin 2-0 kotonaan, ja Liverpool kaatoi Sheffield Unitedin 3-1.

Mitä huippumanagerit tekevät tällä viikolla?

Useampi manageri on aloittanut joukkueensa muotoilun kohti isoa tuplapeliviikkoa 34. Riippuen Bench Boost -pelimerkin käytöstä managerit pyrkivät myös parantelemaan vaihtopenkkiään.

Ideaalitilanteessa managerit omistaisivat kolme pelaajaa Liverpoolista, 2-3 pelaajaa Arsenalista sekä 1-2 pelaajaa Wolverhamptonista, Bournemouthista ja Crystal Palacesta. Liverpoolista suosituimpia vaihtoehtoja ovat Mohamed Salah, Darwin Núñez sekä puolustaja tai toinen keskikenttä. Arsenalista huipulla ovat Bukayo Saka sekä kaksi puolustajaa.

Bournemouthista selkeästi omistetuin pelaaja on Dominic Solanke, jonka jälkeen kannattaa keskittyä mahdollisesti joukkueen edulliseen puolustukseen. Wolverhamptonista Rayan Aït-Nouri on kerännyt suosiota viimeisten viikkojen aikana. Crystal Palacen suosituin pelaaja on Eberechi Eze, jonka jälkeen katseet kääntyvät Tyrick Mitchelliin.

Kapteeni

Kapteenin valitseminen tälle viikolle on poikkeuksellista jakautuneempaa. Palmerin 20 pisteen ansiosta englantilainen on suosituin valinta kapteeniksi. Chelsealle on tuomittu tällä kaudella 11 rangaistuspotkua, ja Palmer on upottanut maaliin kaikki kahdeksan antamaansa pilkkua. Lisäksi Palmer on loistovireessä huolimatta Chelsean ailahtelevuudesta. Palmerin pisteodottama tulevalle peliviikolle on 6,1 pistettä.

Mohamed Salah ei onnistunut maalinteossa tai keräämään itselleen syöttöpistettä Liverpoolin 3-1-voitossa Sheffield Unitedista. Salahin pisteodottama Manchester Unitedia vastaan on kierroksen korkein, 6,7 pistettä.

Son Heung-min ja Tottenham kohtaavat Nottingham Forestin kotikentällään. Huolimatta Tottenhamin viime aikojen heikommasta tuloskunnosta Sonin pisteodottama on 6,5 pistettä. Samaan pisteodottamaan pääsee myös viime ottelussa lepuutettu Erling Haaland, joka kohtaa Cityn kanssa vieraissa Crystal Palacen.

Palmer tulee todennäköisesti olemaan suosituin valinta kapteeniksi, mutta kaikki listalla mainitut pelaajat kykenevät tekemään maaleja ja tehopisteitä mitä joukkuetta vastaan tahansa. Palmerin tapauksessa on huomioitava myös viime ottelun vaikutus päätökseen antaa nauha Palmerille.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue ottaa suuren harppauksen alaspäin huonon peliviikon 31 seurauksena. Joukkue keräsi 42 pistettä keskiarvon ollessa 46 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee peliviikkoon 32 yllä näkyvällä joukkueella. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma on käytetty, kun Pedro Porron korvaa William Saliba. Vaihto on tehty ajatellen tuplapeliviikkoa 34 ja Arsenalin erinomaista puolustuspäätä. Kapteeninnauhan saa käteensä alustavasti Salah.

Huolimatta joukkueen heikosta kurssista Wildcard-pelimerkki säästetään peliviikolle 35. Wildcardia ei kannata tuhlata enää tässä vaiheessa, ja valitun taktiikan pitäisi tuottaa pisteitä peliviikosta 35 aina kauden loppuun saakka. Lisäksi toimituksen joukkue pääsee suhteellisen hyviin asemiin tuplapeliviikolle 34 ilmaisten vaihtotapahtumien avulla.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS