Valioliiga jatkuu keskellä viikkoa pelattujen Euroopan kilpailujen jälkeen. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 32, peliviikkoa 33, varmistettua tuplapeliviikkoa 37, Phil Fodenia, Liverpoolia, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 32

Manchester City voitti Crystal Palacen 4-2, Kun Kevin De Bruyne keräsi ottelusta tehot 2+1. Ollie Watkins osui kahdesti Aston Villan ja Brentfordin päädyttyä 3-3-tasapeliin. Kai Havertz keräsi tehot 1+1 Arsenalin 3-0-vierasvoitossa Brightonista.

Peliviikko 33

Tulevan peliviikon selkeästi suurin suosikki ottelussaan on Manchester City, joka kohtaa kotonaan Lutonin. City johtaa sekä nollapeliodottamaa että maaliodottamaa. City onkin erinomainen valinta, jos manageri vain onnistuu veikkaamaan pelaajat, jotka aloittavat.

Puolustuspää on riski, eikä Ederson välttämättä aloita huolimatta paluustaan joukkueen vahvuuteen. Lisäksi Lutonia vastaan tullaan todennäköisesti näkemään kierrätystä pitäen mielessä tuleva Mestarien liigan ottelu Real Madridia vastaan keskiviikkona. De Bruyne saattaa aloittaa, mikäli belgialainen on tervehtynyt Madridista saamastaan taudista. Erling Haalandin voisi luulla olevan vakioavaaja joukkueessa.

Tuplapeliviikko 37

Valioliigan viimeinen tuplapeliviikko on varmistettu. Managerit jotka käyttävät Wildcard-pelimerkin peliviikolla 35 hyötyvät varmistetuista otteluista. Manchester City, Newcastle ja Chelsea näyttävät kaikki houkuttelevilta vaihtoehdoilta.

Samalla on hyvä miettiä, miten myös Liverpoolin ja Arsenalin pelaajat saa mahdutettua joukkueeseen. Kummallakin joukkueella on hyvä yksittäinen ottelu, mikä voi olla kokonaisuudessaan yhtä arvokas ottaen huomioon joukkueiden käyttämän rotaation tuplapeliviikoilla.

Phil Foden

Foden sai kolhun jalkaansa tiistain ottelussa Real Madridia vastaan, ja englantilainen jouduttiin ottamaan tämän seurauksena vaihtoon. Managerit jännittävätkin tällä hetkellä, tuleeko elämänsä kautta pelaava Foden aloittamaan Lutonia vastaan. Pep Guardiola sanoi kyseessä olevan vain pieni kolhu, mutta City pelaa jälleen Mestarien liigaa keskiviikkona, eikä Fodenia välttämättä haluta riskeerata.

Pitkällä aikavälillä Foden kannattaa ehdottomasti pitää. Englantilainen tulee nykyvireessään nauttimaan suurista minuuteista myös Valioliigan puolella. Jos manageri aikoo käyttää Wildcard-pelimerkin peliviikolla 35, houkutus kasvaa vaihtaa Foden johonkin pelaajaan, joka pelaa kaksi ottelua peliviikolla 34.

Liverpool

Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker sekä Diogo Jota ovat palanneet kaikki Liverpoolin harjoitusvahvuuteen. Tämä tietää huonoja uutisia Caoimhin Kelleherin ja Connor Bradleyn omistajille.

Alisson aloittanee todennäköisesti heti brassivahdin ollessa pelikunnossa, mutta Alexander-Arnold ajetaan todennäköisesti hitaammin sisään, mikä tarkoittanee Bradleylle vielä ainakin yhtä ottelua avauksessa.

Jotan paluu vaikuttaa todennäköisesti eniten Darwin Núñezin peliminuutteihin. Tämän ei uskota kuitenkaan vielä aiheuttavan Núñezin poismyyntiä, vaan uruguaylaisen voi pitää joukkueessa ainakin tuplapeliviikon 34 ajan.

Kapteeni

Haalandin pisteodottama, 8,0, on peliviikon korkein. City kohtaa putoamistaistelussa olevan Lutonin kotonaan, ja norjalaisen voidaan odottaa osallistuvan mahdollisiin maalijuhliin.

Toinen vaihtoehto kapteeniksi on Mohamed Salah, jonka pisteodottama on 7,9. Salah ja Liverpool kohtaavat Crystal Palacen kotonaan, ja Liverpoolin odotetaan ennakoissa voittavan ottelu. Salahin valintaa tukee tämän parempi viimeaikainen tuloskunto verrattuna Haalandiin, joka on esiintynyt alle odotusten.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää vihreän nuolen peliviikosta 32. Toimituksen joukkue keräsi 65 pistettä keskiarvon ollessa 56 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee kohti peliviikkoa 33 yllä olevalla joukkueella. Joukkue ei tule käyttämään yhtä ilmaista vaihtotapahtumaa, vaan se tullaan säästämään tuplapeliviikolle 34. Kapteeninnauhan saa käteensä Haaland.

Joukkueen penkki on tällä hetkellä hyvin rikkinäinen, ja tarkoituksena on selvitä peliviikolle 35 asti, jolloin joukkue tullaan rakentamaan uudestaan Wildcard-pelimerkin avulla.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS