Dele Alli on ollut reilun vuoden ajan sivussa pelikentiltä.

Alli vietti viime kesän päihdekuntoutuksessa Yhdysvalloissa. Evertonin sopimuspelaaja käväisi sittemmin nivusleikkauksessa. Allin on määrä palata pian Evertonin joukkueharjoituksiin.

Pelaajan sopimus Evertonin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, eikä seuran ole määrä tarjota hänelle jatkosopimusta. Alli on pelannut reilun kahden vuoden aikana vain 13 ottelua Evertonin paidassa.

Alli käväisi Monday Night Footballin haastattelussa maanantaina. Alli haluaa päästä Englannin MM-kisajoukkueeseen kesällä 2026.

– Tiedän tasoni pelaajana. Tiedän, mihin voin yltää. Tiedän myös sen, miten hyvä pelaaja olen silloin, kun olen henkisesti oikeassa paikassa ja minusta tuntuu hyvältä. Luonnollisesti olen pettynyt loukkaantumiseeni, mutta odotan innoissani paluuta pelikentille.

– Minulla on puhelimessani päivittäinen muistutus vuoden 2026 MM-lopputurnauksesta. Se on tavoitteeni. Tiedän, että ihmiset miettivät, etten ole pelannut vuoteen, mutta en välitä siitä. Tiedän, mikä tasoni on.

Alli, 28, on edellisen kerran pelannut Englannin A-maajoukkueessa kesäkuussa 2019.

LUE MYÖS