FA Cupin uudet muutokset ovat ehtineet aiheuttaa jo runsaasti parranpärinää sen jälkeen, kun ne julkistettiin torstaina.

Englannin jalkapalloliitto (FA) kertoi tiedotteessaan, että FA Cup luopuu ensi kaudesta alkaen uusintaotteluistaan kilpailun ensimmäisestä varsinaisesta kierroksesta lähtien.

Uusintaotteluja pelataan yhä cupin karsintakierroksilla, joilla 5.-10. sarjatasojen joukkueet kilpailevat pääsystä varsinaiselle ensimmäisellä kierrokselle.

Muutos tarkoittaa sitä, että korkeimpien sarjatasojen ammattilaisjoukkueita ei nähdä uusintaotteluissa enää lainkaan. Ykkösliigan ja Kakkosliigan joukkueet tulevat mukaan ensimmäisellä kierroksella ja Mestaruussarjan ja Valioliigan joukkueet kolmannella kierroksella.

FA Cupin ja Valioliigan yhdessä solmimaa uudistusta perusteltiin ”UEFA:n laajennettujen kilpailujen aiheuttamilla kalenterimuutoksilla”.

Muutokset tuovat siis helpotusta kansainvälisissä kilpailuissa pelaaville Valioliiga-seuroille, mutta alemmilla sarjatasoilla uudistus on otettu todella happamasti vastaan. Uusintaottelut ovat olleet merkityksellisiä niin FA Cupin kulttuurin kannalta kuin taloudellisessa mielessä pienemmille seuroille.

Kakkosliigassa pelaavan Accrington Stanleyn puheenjohtaja Andy Holt kritisoi muutoksia sosiaalisessa mediassa.

– Miksi onneton FA hylkäisi varhaisten kierroksen uusinnat, jotka voivat olla tuottoisat pikkuseuroille? Mahdollisuus muuttaa heidän taloudellista onneaan? EFL-seuroja vastaan?

– En odota mitään vähempää [Richard] Mastersilta (Valioliigan toimitusjohtaja) ja kumppaneilta Valioliigassa, jotka ostavat pelin tarpeisiinsa sopivaan muotoon. Kuten tavallista.

Holtilta kysyttiin, oliko EFL-seuroja kuultu FA Cupin muutoksista.

– Tätä EFL:n osaa ei todellakaan kuultu. Kun sopimukset tehdään salaisuuden verhossa, ne ovat yleensä pielessä.

– Valioliiga ja FA eivät vieläkään tajua, miten helppoa on saada jalkapallokannattajat vihaamaan heitä entistä enemmän. Olisin luullut, että se on vaikeaa, mutta he onnistuvat aina löytämään keinon. Heiltä ei löydy tilannetajua. He ovat oman etunsa sokaisemia.

Andyh

@AndyhHolt
Why would the hapless @FA scrap early round replays that can be lucrative to minnows? A chance to change their financial fortunes? Against @EFL clubs?

I expect nothing less of Masters and Co @premierleague buying the game into a format that suits their needs.

As usual.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
The FA and The @premierleague have reached an agreement to strengthen the #EmiratesFACup format and increase support for grassroots football.

Swipe for details ➡️

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!