Valioliigan ensimmäinen iso tuplapeliviikko 34 alkaa lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 33, Liverpoolia, Arsenalia, Crystal Palacea, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 33

Chelsea voitti Evertonin 6-0 Cole Palmerin tehtyä peräti neljä maalia. Newcastle voitti Tottenhamin 4-0, kun Alexander Isak teki kaksi maalia ja Anthony Gordon keräsi tehot 1+1. Manchester City voitti Lutonin Erling Haalandin tehdessä maalin ja Jeremy Dokun kerätessä tehot 1+1.

Tuplapeliviikko 34

Tuplapeliviikko 34 on vihdoin täällä. Peliviikon selkeästi kaksi odotetuinta joukkuetta ovat Arsenal ja Liverpool, joista kummankin ottelut ovat erinomaisia. Huolimatta sekä Arsenalin että Liverpoolin putoamisesta Euroopassa molemmat ovat vielä mukana Valioliigan mestaruustaistelussa.

Kolmas huomionarvoinen joukkue on Crystal Palace, jonka hyökkäyspään optiot houkuttelevat managereja. Useampi Free Hit -pelimerkin käyttävä tai pidempään peliviikkoa varten suunnitellut manageri tulee omistamaan kolme pelaajaa kaikista kolmesta joukkueesta, sekä kaksi muuta satunnaista pelaajaa.

Liverpool

Liverpoolin pudotessa Euroopasta joukkueen koko keskittyminen tulee olemaan Valioliigassa ja mestaruudesta taistelemisessa. Liverpoolin maaliodottama on edelleen liigan paras viimeisen kuuden peliviikon ajalta huolimatta viimeaikaisesta maalittomuudesta. Useampi manageri tulee siis valitsemaan kaksi hyökkäyspään pelaajaa joukkueeseensa.

Mohamed Salah on selkeä ykkösvaihtoehto mikäli egyptiläisen saa vain hankittua joukkueeseen. Toisena valinta on Darwin Núñez, joka huolimatta hyvästä maaliodottamastaan ei vaikuta saavan palloa sisään. Luis Díaz vaikuttaa olevan tällä hetkellä keskeinen osa joukkuetta, mutta kolumbialaisen maaliuhka ei ole tilastojen valossa yhtä suuri.

Kolmas valinta kohdistunee puolustuspäähän. Conor Bradleyn odotetaan olevan sivussa 2-3 viikkoa, mikä nostaa Trent Alexander-Arnoldin odotettuja peliminuutteja entisestään. Alexander-Arnold pelasi 72 minuuttia torstaina Atalantaa vastaan, mikä kertoo siitä, että englantilainen on taas pelikunnossa. Virgil van Dijk tarjoaa varmimmat minuutit puolustuspäästä.

Arsenal: hyökkäys vai puolustus?

Arsenalin kohdalla voidaan käydä keskustelua siitä, kannattaako managerin valita joukkueeseensa kaksi puolustajaa vai kaksi hyökkääjää. Kaksi puolustajaa, eli Gabriel ja William Saliba tai David Raya, on yleisempi vaihtoehto, sillä Arsenalin puolustus on tilastojen valossa liigan paras, ja managerit ovat käyttäneet Arsenalin kohdalla kahden puolustajan taktiikkaa jo ennen tuplapeliviikkoa.

Lisäksi muiden tuplapeliviikon 34 joukkueiden puolustukset eivät ole erityisen varmoja, joten kahden puolustajan taktiikka on myös tässä mielessä hyvä vaihtoehto.

Kaksi hyökkäyspään pelaajaa Arsenalista ovat vaihtoehto, mikäli manageri haluaa kuroa eroa muihin pelaajiin kiinni. Käytännössä tämä tarkoittaa Bukayo Sakaa ja toista pelaajaa. Tilastojen mukaan toisen pelaajan tulisi olla Kai Havertz, mutta Martin Odegaard tulee pelaamaan todennäköisesti enemmän minuutteja peliviikon sisällä kuin Havertz.

Crystal Palace

Crystal Palacen suhteellisen hyvät ottelut sekä erinomaiset hyökkäyspään pelaajat ovat kääntäneet managerien katseita joukkueen suuntaan. Selkeitä vaihtoehtoja Palacesta ovat Eberechi Eze sekä Michael Olise, jotka ovat joukkueen hyökkäyspelin aivot ja sielu. Lisäksi Jean-Philippe Mateta on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa joukkueen ykköskärkenä.

Crystal Palacen vastustajista West Ham on päästettyjen maalien odottamassa sarjan 17. huonoin joukkue Newcastlen löytyessä sijalta 14, mikä nostaa hyökkäyspään pelaajien viehättävyyttä entisestään.

Puolustuksessa vaihtoehtoina ovat hyökkäävässä roolissa pelaava Daniel Muñoz sekä Tyrick Mitchell. Palacen puolustus on ollut läpi kauden ailahteleva, mutta keskikenttään ja hyökkäykseen ei tulla antamaan tungoksen puolesta kolmea paikkaa Palacelle.

Kapteeni

Mohamed salahin pisteodottama, 12,4, on peliviikon korkein. Toinen vaihtoehto löytyy Sakasta, jonka pisteodottama, 11,2, on peliviikon toisiksi korkein lukema. Sekä Arsenal että Liverpool ovat notkahtaneet kauden tärkeimmällä hetkellä, mutta kummankin joukkueen voidaan luottavaisesti odottaa palaavan voittojen tielle tulevalla peliviikolla.

Toimituksen joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää ison vihreän nuolen peliviikolta 34. Joukkue keräsi 85 pistettä keskiarvon ollessa 58 pistettä. Nicolas Jackson onnistui Chelsean 6-0-voitossa tehoin 1+2, mikä toi joukkueelle 14 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee kohti peliviikkoa 34 yllä olevalla joukkueella. Joukkue on käyttänyt ilmaisen vaihtotapahtumansa ja yhden maksullisen vaihtotapahtuman, kun Haaland, Son Heung-min ja Marcus Tavernier tekivät tilaa Núñezille, Díazille ja Ezelle. Kapteeninnauhan saa käteensä Salah.

Joukkue pystyy lopulta saamaan kentälle kymmenen tuplapeliviikon pelaajaa, mikä on kiitettävä suoritus. Maksullinen vaihtotapahtuma katsottiin neljän pisteen arvoiseksi, sillä avauksessa pelatessaan Núñez tulee todennäköisesti tuottamaan enemmän pisteitä kuin keskiviikkona ottelun loukkaantumisen takia kesken jättänyt Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS