West Ham United on käynnistänyt kunnianhimoiset keskustelut Rúben Amorimin nimittämisestä uudeksi managerikseen, kertoo The Athletic.

David Moyesin sopimus West Hamin peräsimessä päättyy tänä kesänä. Vaikka kokenut skottiluotsi sanoi helmikuussa, että hänelle on tarjottu uutta diiliä, ei hänen tulevaisuudestaan tehdä päätöstä ennen kauden päättymistä.

West Ham, joka on vuodenvaihteen jälkeen hävinnyt 12 ottelua Valioliigassa ja pudonnut pois Eurooppa-liigasta, onkin varautunut jatkamaan ensi kauteen ilman Moyesia kääntämällä katseensa toisten manageriehdokkaiden suuntaan.

The Athleticin mukaan toinen West Hamin tarkkailema vaihtoehto on Wolverhamptonin entinen espanjalaisluotsi Julen Lopetegui, mutta Amorim on tällä hetkellä seuran ykköskohde Moyesin potentiaaliseksi korvaajaksi ja osapuolten välillä käydään keskusteluja.

Amorim on ollut pitkään Liverpoolin tähtäimessä Jürgen Kloppin seuraajaksi. Portugalilaislähteiden mukaan Liverpool tarjosi kolmivuotista sopimusta Sportin Lissabonin nuorelle mestariluotsille aiemmin tässä kuussa, mutta Amorim itse sanoi ettei mitään ole allekirjoitettu. The Athletic lisää nyt, ettei portugalilainen välttämättä päädy Anfieldille.

Amorimilla on tällä hetkellä vyöllään yksi Portugalin pääsarjan mestaruus sekä kolme Liigacupin voittoa. Hänen sopimuksensa Sportingin kanssa ulottuu kesään 2026.