Arsenal ja Chelsea iskivät tiistai-iltana yhteen Valioliigassa.

Valioliigan mestaruudesta taisteleva Arsenal murskasi Chelsean maanrakoon maalein 5-0.

Arsenal nousi voiton myötä kolmen pisteen erolla Valioliigan kärkipaikalle. Liverpool on pelannut ottelun Arsenalia vähemmän. Neljän pisteen päässä majaileva Manchester City on sen sijaan pelannut kaksi ottelua Arsenalia vähemmän.

Ottelun voittomaali syntyi jo neljännellä minuutilla. Declan Rice pelasi pallon Leandro Trossardille ja belgialaislaitahyökkääjä laukoi sen varmasti ohi Chelsea-vahti Đorđe Petrovićin. Tauolle mentiin Arsenalin 1-0-johdossa.

Toinen jakso oli todellista Arsenalin tykitystä. Ben White vei isännät kahden maalin etumatkalle heti toisen jakson alussa. White oli kulman jälkitilanteessa oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi laukomaan vapaasti pallon maaliin.

Vain viittä minuuttia myöhemmin Kai Havertz vastasi Arsenalin kolmannesta. Havertz juoksi pystyyn, siirsi Marc Cucurellan pois kannoiltaan ja laukoi pallon maalin kattoon. 3-0. Havertz iski illan toisen maalinsa 65. minuutilla. Bukayo Saka teki esityön, syötti pallon Havertzille ja saksalainen laukoi sen tolpan kautta verkon perukoille.

Illan viides maali syntyi 70. minuutilla. Martin Ødegaard antoi nappisyötön Whitelle, joka laukoi pallon upeasti Chelsean maaliin. Whiten laukaus näytti vahvasti epäonnistuneelta keskitykseltä, mutta se löysi silti hienosti tiensä vieraiden verkkoon.

Jimi Tauriainen seurasi ottelun ilman Cole Palmeria pelanneen Chelsean penkiltä.

LUE MYÖS