Valioliiga jatkuu jälleen lauantaina peliviikon 35 muodossa. Tässä tekstissä käsitellään loppukauden otteluohjelmaa, Chelseaa, Tottenhamia, Newcastlea, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 34

Crystal Palace voitti Newcastlen 2-0 ja West Hamin 5-2, kun Jean-Philippe Mateta takoi tehot 4+1. Arsenal voitti puolestaan Wolvesin 2-0 ja Chelsean 5-0. Kai Havertz onnistui Chelseaan vastaan kahdesti Ben Whiten kanssa, ja Martin Odegaard keräsi kahdesta ottelusta tehot 1+2. Everton voitti omat ottelunsa Liverpoolia ja Nottingham Forestia vastaan luvuin 2-0.

Loppukauden ohjelma

Katsoessa loppukauden ohjelmaa voidaan huomata, että Chelsea ja Tottenham pelaavat kumpikin kaksi ottelua sekä peliviikolla 35 että peliviikolla 37. Peliviikolla 37 kaksi ottelua pelaavat myös Newcastle, Manchester City ja Brighton, joten valinnanvaraa riittää. Huolimatta kummankin joukkueen kyseenalaisesta vireestä Chelsean ja Tottenhamin pelaajat tulevat olemaan äärimmäisen suosittuja johtuen ylimääräisistä otteluista.

Chelsea

Chelsea hävisi oman ottelunsa Arsenalille 0-5, mutta joukkue on silti otteluohjelman kärjessä johtuen ylimääräisistä peleistä sekä hieman helpommasta peliviikosta 35 verrattuna Tottenhamiin. Cole Palmer on selkeä valinta jokaiselle managerille. Useampi manageri tuo myös Nicolas Jacksonin sisään, vaikka senegalilainen hukkasikin jälleen useamman paikan Arsenalia vastaan. Puolustuksesta Malo Gusto on halpa ja hyökkäävä vaihtoehto, mutta ranskalaisen terveystilannetta kannattaa pitää silmällä.

Tottenham

Tottenham käy läpi tällä hetkellä suvantovaihetta, eikä joukkueen peli näytä toimivan. Siitä huolimatta ylimääräiset ottelut tekevät Tottenhamin pelaajista houkuttelevan vaihtoehdon, joskaan kolmea pelaajaa Spursista tuskin nähdään kovinkaan monen managerin joukkueessa.

Son Heung-min on joukkueen talismaani ja helpoin vaihtoehto managereille. Puolustuspäässä Destiny Udogien kausi on loukkaantumisen takia ohitse, joten puolustuksessa valinta kohdistuu Pedro Porroon, jonka pelikunto ennen peliviikkoa 35 on arvailujen varassa. James Maddison on pelannut viime aikoina alle odotusten, mutta parempia sijoituksia jahdatessa englantilainen voi olla laskelmoitu riski.

Newcastle

Newcastlen loppukauden otteluohjelma on erinomainen. Harakat kohtaa tällä viikolla Sheffield Unitedin, jonka jälkeen vastaan asettuu Burnley. Tämän jälkeen Newastle pelaa kaksi ottelu tuplapeliviikolla 37. Newcastlen pelaajat näyttävätkin tästä johtuen useamman managerin silmissä mielenkiintoisilta kohteilta.

Kieran Trippier vaikuttaa olevan ulkona pidempään, eikä Newcastlen puolustus ole ollut tällä kaudella edelliskauden veroinen. Fabian Schär tai Dan Burn ovat puolustuspäässä vaihtoehdot riippuen budjetista. Hyökkäyspäässä selkeät vaihtoehdot ovat Alexander Isak ja Anthony Gordon. Calum Wilson lähestyy täyttä pelikuntoa, mutta Isakin viimeaikaisen vireen perusteella ruotsalaisen uskotaan aloittavan loppukauden ottelut.

Kapteeni

Chelsean ja Tottenhamin pelatessa kaksi ottelua katseet kääntyvät kummankin joukkueen parhaisiin pelaajiin. Cole Palmerin pisteodottama 10,8 on peliviikon korkein. Palmer on Chelsean hyökkäyksen moottori, ja englantilainen on rangaistuspotkuissa vetovastuussa. Toinen vaihtoehto on Son Heung-min, jonka pisteodottama on 9,7, peliviikon toisiksi korkein.

Toimituksen joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue ottaa ison punaisen nuolen peliviikolta 34. Joukkue keräsi 76 pistettä keskiarvon ollessa 57 pistettä. 

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue käyttää Wildcard-pelimerkin ja lähtee kohti peliviikkoa 35 yllä olevalla joukkueella. 

Maalivahtikaksikoksi valikoituu Guglielmo Vicario ja André Onana. Vicarion ylimääräiset ottelut ja mahdollisuus saada pisteitä torjunnoista sekä Onanan myöhemmät kaksi ottelua peliviikolla 37 tekevät valinnasta helpon.

Puolustuksen muodostavat Dan Burn, Malo Gusto, Pedro Porro, Kyle Walker sekä Harry Maguire. Guston ja Porron pelikunto on tällä hetkellä arvoitus, mutta molempien odotetaan tervehtyvän viimeistään peliviikolle 36, ja kumpikin pelaajista on terveenä ollessaan avauksen pelaaja. Burn, Walker ja Maguire ovat kaikki valikoitu pitäen silmällä peliviikkoa 37. Walker saattaa vaihtua vielä Rúben Diasiin ennen siirtotakarajaa.

Keskikentän viisikon muodostavat Bruno Fernandes, Anthony Gordon, Son Heung-Min, Cole Palmer sekä Phil Foden. Fodenin erinomainen kausi nostaa englantilaisen osaksi joukkuetta. Bruno Fernandes on löytänyt tehoja viimeisissä otteluissaan, ja lisäksi portugalilainen ampuu joukkueen rangaistuslaukaukset.

Hyökkäystä johtavat Alexander Isak, Nicolas Jackson sekä Erling Haaland. Haaland on tällä hetkellä loukkaantuneena ja norjalainen ei tule Pep Guardiolan mukaan pelaamaan peliviikolla 35. Haaland löytyy silti joukkueesta huomioiden Manchester Cityn kaksi ottelua peliviikolla 37 ja Haalandin maaliodottama viikosta toiseen.

Joukkue on rakennettu tuplapeliviikkoa 37 silmällä pitäen, jolloin joukkue käyttää Bench boost pelimerkin. Tällä kokoonpanolla pelimerkistä saadaan suurin mahdollinen määrä otteluita irti, ja joukkue on silti samalla kilpailukykyinen myös ennen peliviikkoa 37.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS