Sporting CP:n päävalmentaja Rúben Amorim sanoo, että oli häneltä virhe neuvotella West Hamin kanssa joukkueen managerin pestistä.

Amorim, 39, matkusti maanantaina Lontooseen neuvottelemaan Hammersin seurajohdon kanssa siltä varalta, että David Moyes jättää pestinsä.

Moyesin, 61, sopimus West Hamin peräsimessä päättyy tänä kesänä. Hän sanoi helmikuussa, että hän on saanut seuralta sopimustarjouksen, mutta managerin tulevaisuudesta päätetään vasta kauden päätyttyä.

Amorim pyysi Sportingin kannattajilta anteeksi, että hän kävi neuvottelemassa West Hamin kanssa. Portugalilaisvalmentajan mukaan reissun ajoitus oli sopimaton.

– Haluan ensiksi sanoa, että seura (Sporting) tiesi matkastani. Se on ensimmäinen asia, koska se on tärkeä yksityiskohta ja muuttaa asiayhteyttä, sanoi Amorim Athleticin mukaan.

– Toinen asia, josta puhutaan, on tämä ”salaisuuden verho” matkan ympärillä. ”Salaa” pysäköin autoni ulkopuolelle, ”salaa” kävelin 15 ihmisen ohi, puhuin ihmisten kanssa, otin valokuvia ihmisten kanssa ja nousin lentokoneeseen. On tärkeää ottaa pois tämä ajatus, että kaikki tapahtui seuran selän takana, niin ei tapahtunut.

– Ja nyt tärkein asia, eli se, että se oli selkeästi virhe. Matka, ajoitus oli täysin väärä. En ajatellut niin silloin, mutta se oli väärin. Varsinkin kun olen niin vaativa pelaajiani kohtaan, ja olen aina ensimmäinen, joka sanoo, että yksittäisten ihmisten ongelmat eivät voi vallata joukkuetta. Olen pudottanut pelaajia joukkueesta paljon vähemmästä.

– Se oli minun vikani, minun on hyväksyttävä se ja elettävä sen kanssa. En pitänyt sitä niin pahana silloin, mutta jälkeenpäin ajateltuna se on hyvin selvää. Olen selittänyt tämän pelaajille ja henkilökunnalle, mutta tärkeintä on nyt jatkaa eteenpäin. Käytän tämän lehdistötilaisuuden sanoakseni anteeksi Sportingin kannattajille, henkilökunnalle ja ennen kaikkea pyytääkseni julkisesti anteeksi pelaajiltani.

Amorim on luotsannut Sportingia neljä vuotta ja voittanut seurassa kerran Portugalin liigamestaruuden ja kahdesti liigacupin. Sporting on lähellä liigamestaruutta myös tällä kaudella.

Aiemmin Amorim yhdistettiin myös Liverpoolin seuraavaksi manageriksi, mutta pesti on lehtitietojen mukaan menossa Feyenoordin Arne Slotille.

Amorimin ja Sportingin sopimus on voimassa kesään 2026 saakka. Häntä pidetään yhtenä Euroopan lupaavimmista valmentajista.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🇵🇹 Rúben Amorim on travelling to London to meet with West Ham: “It was a mistake. The timing was completely wrong”.

“I’m always asking my players to be respectful… and I wasn’t — even if I informed the club before”.

“I’m so sorry and I apologise to fans, club and players”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!