Kauden suurin tuplapeliviikko saapuu Valioliigaan, kun sarjaa on enää kaksi kierrosta jäljellä. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 36, puolustusta, Newcastlea, Tottenhamia, Bruno Fernandesin loukkaantumista, kapteeniutta ja toimituksen joukkuetta sekä sen pärjäämistä.

Peliviikko 36

Chelsea voitti West Hamin 5-0, kun Nicolas Jackson iski tehot 2+1. Erling Haaland onnistui maalinteossa neljästi Manchester Cityn voittaessa Wolvesin 5-1. Michael Olise onnistui kahdesti maalinteossa Crystal Palacen kaataessa Manchester Unitedin 4-0.

Puolustuspään ongelmat

Luotettavien puolustajien löytäminen Arsenalin ulkopuolelta on ollut jo pidempään haastavaa. Manchester Cityn puolustus on peliviikon 37 joukkueista pitävin heti Arsenalin jälkeen, mutta Pep Guardiolan rotaatio vaikuttaa managerien halukkuuteen valita joukkueeseensa puolustajia Edersonin lisäksi. Josko Gvardiol sekä Manuel Akanji näyttävät hyviltä vaihtoehdoilta, mikäli kaksikko pelaa.

Muista joukkueista Chelsean Malo Gusto on edelleen erinomainen valinta, jos ranskalainen ehtii kuntoutumaan vammastaan ja pääsemään täyteen pelikuntoon. Marc Cucurellankaan peliesitykset eivät viime aikoina ole olleet hassumpia. Pedro Porro on Tottenhamin selkeästi hyökkäävin puolustaja, mutta Spurs pelaa toisen ottelunsa Manchester Citya vastaan.

Newcastle

Newcastlen loppukauden otteluohjelma on erinomainen, ja Harakat on saanut nostettua omaa tasoaan kohti kauden loppua. Fabian Schär on joidenkin tietojen mukaan poissa loppukauden, jolloin helpoin siirto on Dan Burniin. Kieran Trippier tarjoaa kuitenkin paremman pisteodottaman, mikäli englantilainen on pelikunnossa. Jos Trippier ei pelaa, samaa voidaan sanoa Tino Livramentosta.

Anthony Gordon ja Alexander Isak osoittivat jälleen viikonloppuna arvonsa. Callum Wilson ampuu Newcastlen rangaistuspotkut ja on erinomainen pelatessaan, joten parempia sijoituksia jahtaaville managereille Wilson voi olla erinomainen lisä joukkueeseen.

Tottenham

Richarlison teki paluun pelikentille Liverpoolia vastaan, ja brasilialainen onnistui maalinteossa välittömästi. James Maddisonin virheen ja Brennan Johnsonin peliminuuttien riskin vuoksi Richarlison näyttää houkuttelevalta valinnalta keskikentälle, etenkin jos Bruno Fernandesin todetaan olevan poissa viimeisistä otteluista.

Tottenhamin viimeinen ottelu on Sheffield Unitedia vastaan, joka pelaa loppukauden panoksitta putoamisen varmistuttua, joten Richarlisonin hankinta näyttää myös otteluohjelman puolesta hyvältä.

Bruno Fernandesin loukkaantuminen

Bruno Fernandes ei pelannut peliviikolla 36 johtuen iskusta jalkaan, eikä portugalilaisen pelikunnosta ole varmuutta. Johtuen tästä useampi manageri ei aio ottaa riskiä, vaan Bruno vaihdetaan suosiolla toiseen pelaajaan.

Yllä mainittu Richarlison on yksi vaihtoehdoista. Jos joukkueelta löytyy rahaa ja paikka, on Kevin De Bruyne erinomainen vaihtoehto. Noni Madueke on saanut jonkin verran suosiota viime aikoina, kun englantilainen on saanut kaksinumeroiset pistelukemat kahdesti kolmesta ottelustaan. Bukayo Saka on yksi vaihtoehdoista tuplaavien joukkueiden ulkopuolelta johtuen Arsenalin vireestä ja Sakan erinomaisuudesta.

Kapteeni

Haalandin neljän maalin ottelun jälkeen norjalainen tulee olemaan peliviikon suosituin kapteeni. Haalandin pisteodottama on peliviikon suurin lukema, 13,1. Manchester City pelaa Fulhamia sekä surkeassa vireessä olevaa Tottenhamia vastaan, joten Haalandilta voidaan odottaa maaleja.

Toinen, selkeästi vähemmän suosittu vaihtoehto, on Son Heung-min. Sonin pisteodottama on 11,6, kun Tottenham kohtaa sekä Burnleyn että Manchester Cityn. Muita vaihtoehtoja parempia sijoituksia jahtaaville managereille ovat De Bruyne sekä Isak, joiden pisteodottamat eivät aivan yllä edellisen kahden tasolle, mutta kummallakin on kyky tehdä kahdessa ottelussa tuhoisaa jälkeä.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue ansaitsee peliviikosta 36 vihreän nuolen. Toimituksen joukkue keräsi 107 pistettä keskiarvon ollessa 71 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue lähtee kohti peliviikkoa 37 yllä olevalla joukkueella. Sekä Bruno Fernandes että Harry Maguire ovat jättäneet joukkueen, ja tilalle on hankittu Lewis Dunk sekä Richarlison. Kapteeninnauhan saa käteensä Haaland.

Joukkue käyttää suunnitellusti Bench Boost -pelimerkin tällä viikolla. Penkki on täynnä tuplaajia, ja etenkin Chelsean otteluohjelma näyttää joukkueen nykyvireeseen suhteutettuna erinomaiselta.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS