Valioliiga päättyy sensaatiomaisesti sunnuntaina, kun kaikki joukkueet pelaavat ottelunsa samaan aikaan. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 37 ja 38, viimeisen viikon valintoja, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 37

Manchester City voitti molemmat ottelunsa luvuin 4-0 ja 2-0. Josko Gvardiol onnistui maalinteossa kahdesti ja piti kummassakin ottelussa nollapelin. Cole Palmer kirjasi tehot 1+1 Chelsean voittaessa ottelunsa 2-3 ja 1-2.

Peliviikko 38

Kauden viimeinen peliviikko on täällä. Valioliigan mestaruus ratkaistaan viimeisellä kierroksella, joten Arsenal tai Manchester City eivät lepuuta tähtiään. Ederson on sivussa loppukauden, ja Kevin De Bruynen vammasta odotetaan lisätietoa. On suositeltavaa odottaa lehdistötilaisuuksia ennen vaihtojen tekemistä muiden mahdollisesti loukkaantuneiden pelaajien kanssa.

Viimeisen viikon valinnat

Viimeisen peliviikon käynnistyessä managerit etsivät vielä pelaajia, joiden avulla nostaa omaa sijoitustaan. Yksi vaihtoehdoista on Mohamed Salah, jonka omistusprosentti on tällä hetkellä vain 23. Egyptiläinen ei ole onnistunut viime viikkoina toivotulla tavalla, mutta Salahin kyky onnistua maalinteossa on kaikkien tiedossa. Lisäksi vastassa on Wolves, jolla ei ole panoksia viimeisessä ottelussa.

Muita vaihtoehtoja ovat aikaisemmissa teksteissä mainittu Kai Havertz, joka on jatkanut erinomaista virettään. Moni manageri valitsee Arsenalista Bukayo Sakan, mutta parempaa sijoitusta jahtaavalle Havertz voi olla juuri oikea valinta. Tottenham pelaa jo pudonnutta Sheffield Unitedia vastaan, joten Brennan Johnson voi olla valinta hyökkäykseen Richarlisonin ollessa poissa.

Kapteeni

Erling Haalandin pisteodottama, 8,8, on jälleen peliviikon korkein lukema. City pelaa West Hamia vastaan kauden tähän mennessä tärkeimmän ottelunsa, ja Haalandin odotetaan olevan mukana maalinteossa.

Muita vaihtoehtoja ovat Son Heung-min, jonka pisteodottama on 7,5, sekä Salah ja Saka, joista kummankin pisteodottama on 7,0 pistettä. Tottenham pelaa paikasta Eurooppa liigassa ja Sakan Arsenal taistelee mestaruudesta, joten kummaltakin löytyy panoksia pelistä.

Toimituksen joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkueen peliviikko 37 päättyy punaiseen nuoleen. Joukkue keräsi 124 pistettä keskiarvon ollessa 83 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy viimeiseen peliviikkoon yllä olevalla kokoonpanolla. Loukkaantunut Richarlison on vaihdettu Leandro Trossardiin, joka odottaa vuoroaan vaihtopenkillä, mikäli Anthony Gordon ei pysty pelaamaan. Kapteeninnauhan saa käteensä Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS