Phil Foden on äänestetty Valioliigan vuoden pelaajaksi. 23-vuotias laituri on ollut tärkeä tekijä Manchester Cityn jahdatessa neljättä peräkkäistä Valioliigan mestaruutta.

Foden on tehnyt tällä kaudella 34 Valioliigan otteluun 17 maalia ja syöttänyt kahdeksan. City johtaa ennen päätöskierrosta Arsenalia kahdella pisteellä.

City voittaa varmuudella mestaruuden kotivoitolla West Hamista sunnuntaina.

– Olen tämän palkinnon voittamisesta saavutuksena äärimmäisen ylpeä. Valioliiga on tunnustettu maailman parhaaksi sarjaksi. On hienoa olla ehdolla niin monen upean pelaajan kanssa, joilla on jokaisella ollut erityiset kaudet seuroissaan.

Myös osa Fodenia äänestäneistä Valioliigan palkintoraadin panelisteista perusteli valintaansa.

– Hänen esityksensä ovat nousseet tällä kaudella seuraavalle tasolle ja maaleja ja syöttöjä on tullut myös lisää. Hän on ollut tärkeä osa hienoa joukkuetta, Newcastlen hyökkääjälegenda Alan Shearer kehui.

– Foden on kehittynyt yhdeksi tämän planeetan mielenkiintoisimmista pelaajista. Mahdoton tuntuu aina mahdolliselta, kun hän on pallossa kiinni. Hän liitää puolustajien ohi ja pitää sinun innostuksen korkealla. Kuka ei haluaisi seurata tätä kaveria pelaamassa jalkapalloa, entinen Valioliigavahti Mark Schwarzer kommentoi.

LUE MYÖS!