Brighton on vahvistanut, että päävalmentaja Roberto De Zerbi jättää seuran Valioliigan päätöskierroksen jälkeen.

Italialaisluotsin lähtö tapahtuu ”yhteisymmärryksessä”.

De Zerbi, 44, siirtyi Brightoniin syyskuussa 2022 Graham Potterin korvaajaksi. Hän johdatti debyyttikaudellaan Albionin Valioliigassa sensaatiomaisesti kuudenneksi ja siten seurahistorian ensimmäisiin europeleihin.

– Roberto on antanut meille kaksi erinomaista kautta, joiden aikana hän on johtanut seuran uusiin korkeuksiin, eikä vähiten kaikkien aikojen ensimmäiseen Euroopan-kampanjaamme, joka jää pitkään Albion-fanien mieleen, kommentoi seuran puheenjohtaja Tony Bloom.

– Olemme sopineet molemminpuolisesti Roberton sopimuksen päättämisestä molemmille osapuolille sopivana ajankohtana, jolloin meillä on mahdollisimman pian mahdollisuus suunnitella ensi kautta, ja Robertolla on runsaasti aikaa miettiä seuraavaa siirtoaan ja tulevaisuuttaan.

De Zerbi sanoi, että hän lähtee Brightonista surullisena, mutta ylpeänä siitä, mitä he ovat saavuttaneet yhdessä.

– Olemme sopineet, että päätän aikani Brightonissa, jotta minä ja seura voimme jatkaa työskentelyä tavalla, joka sopii meille molemmille parhaiten, omien ideoidemme ja visioidemme sekä työmme ja inhimillisten arvojemme mukaisesti.

– Olen todella nauttinut intensiivisistä ja haastavista kahdesta vuodesta Valioliigassa, enkä vähiten siitä, että olen osallistunut neljään tärkeään kilpailuun tällä kaudella. Lähdön myötä minulla on nyt aikaa pitää taukoa, ennen kuin päätän tulevaisuuden suunnitelmistani.

Siirtohuhuissa De Zerbiä on viety muun muassa Bayern Münchenin seuraavaksi päävalmentajaksi. Brighton isännöi sunnuntaina Valioliigan päätöskierroksella Manchester Unitedia.

Artikkelia päivitetään.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
Brighton & Hove Albion has confirmed that head coach Roberto De Zerbi will leave the club after tomorrow’s final Premier League match of the season against Manchester United.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!