Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou kuvailee ensimmäistä kauttaan joukkueen peräsimessä ”tapahtumarikkaaksi”.

Aussivalmentaja siirtyi seuraan viime kesänä Celticistä, jossa hän voitti viimeisellä kaudellaan triplamestaruuden. Spursissa pokaalit ovat kaikkea muuta kuin arkipäivää, sillä edellisestä on aikaa jo 16 vuotta. Kauden 2007-08 liigacupin voitto on myös Tottenhamin ainoa mestaruus tällä vuosituhannella.

Parhaimmillaan Tottenham oli syksyllä parin viikon ajan Valioliigan kärjessä, mutta lopulta Postecogloun, 58, ryhmä tuli Valioliigassa viidenneksi. Spurs vietti kolmannesta kierroksesta lähtien koko kauden kärkiviisikossa.

Postecoglou on jatkuvasti painottanut, että hän haluaa voittaa pokaaleja, ei ainoastaan saavuttaa hyviä sijoja. Tämän kauden cup-kilpailuissa Tottenham oli pettymys, mutta ensi kaudella se pääsee testaamaan tasoaan myös Eurooppa-liigassa.

Aiemmin tällä viikolla Postecoglou kritisoi Tottenhamin ”hauraita perustuksia” hänen joukkueensa hävittyä Manchester Citylle. Lehtitietojen mukaan hän oli syvästi pettynyt, kun Spursin seurayhteisössä – jopa työntekijöiden keskuudessa – vitsailtiin, että tappio ei olisi iso asia, koska se haittaisi paikallisvastustaja Arsenalin mahdollisuuksia voittaa mestaruus.

Sunnuntain päätöskierroksen jälkeen Postecoglou summasi debyyttikautensa hyviä ja huonoja puolia ja käänsi katseensa tulevaan.

– Se on ollut tapahtumarikas, siinä on ollut vähän kaikkea. En tietenkään ole tyytyväinen siihen, miten lopetimme kauden, mutta reiluuden nimissä pelaajia kohtaan olemme olleet viiden parhaan joukossa koko kauden, joka on ollut melkoinen mullistus viime kauden kahdeksannen sijan jälkeen, sanoi Postecoglou Athleticin mukaan.

– Erilaista jalkapalloa, erilainen tapa treenata. Ei ole helppoa pitää tasoa yllä, kun yrittää tehdä noita asioita, mutta me olemme olleet valtaosan ajasta kilpailukykyisiä vaikeimmillakin hetkillämme. Olen saanut kaikilta maksimaalisen panostuksen, ja se on kaikki, mitä manageri voi pyytää.

Postecogloulta kysyttiin, onko hän nauttinut ensimmäisestä kaudestaan Englannissa.

– Vastoin yleistä olemustani olen rakastanut jokaista minuuttia. Valioliiga on suuri haaste, varsinkin kun ottaa vastuulleen suuren seuran, jonka viime kausi ei ollut kovin hyvä. Pitää ymmärtää, että se ei suju helposti.

– Olen nauttinut kaudesta, mutta minulla on melko isot tavoitteet seuralle, ja ennen kuin saavutamme sen pisteen, en aio hymyillä liikaa.

The Spurs Express

@TheSpursExpress
#Tottenham this season:

-Gained more points than last season
-Scored more goals than last season
-Conceded less goals than last season
-Finished higher in the league table than we did last season
-Qualified for European football, unlike last season.

This is an Ange Postecoglou…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!