Valioliigan kausi 2023-24 saatiin pakettiin sunnuntaina, kun Manchester City kruunattiin mestariksi neljättä vuotta peräkkäin.

Ensi kauden Mestarien liigaan osallistuvat joukkueet olivat selvillä jo ennen päätöskierrosta. Englantia kilpailussa edustavat Manchester City, Arsenal, Liverpool ja Aston Villa, joka on ensimmäistä kertaa mukana sitten kauden 1982-83.

Tottenham piti päätöskierroksella kiinni viidennestä sijastaan ja pelaa siten ensi kaudella Eurooppa-liigassa.

Chelsea tuli Valioliigassa kuudenneksi, mutta sen pitää vielä jännittää, pelaako se ensi kaudella Eurooppa-liigassa vai Konferenssiliigassa.

Lontoolaisten kohtalo riippuu ensi viikonloppuna pelattavasta FA Cupin loppuottelusta, jossa kohtaavat Manchester City ja Manchester United. Jos Manchester City voittaa FA Cupin, Chelsea menee Eurooppa-liigaan. Jos Manchester United voittaa FA Cupin, Chelsea menee Konferenssiliigaan.

Newcastle tuli Valioliigassa seitsemänneksi, eikä se siten pääse suoraan sarjasijoituksensa kautta europeleihin. Harakat pääsee kuitenkin Konferenssiliigaan, jos Manchester City voittaa FA Cupin. Jos Manchester United voittaa FA Cupin, Newcastle ei pelaa ensi kaudella missään eurocupissa.

Manchester United tuli Valioliigassa kahdeksanneksi, ja sen ainoa toivo ensi kauden europeleihin on FA Cupin finaalin kautta. United pääsee Eurooppa-liigaan, jos se voittaa Cityn FA Cupissa.

Valioliigan sarjataulukko

LUE MYÖS!