Arsenalin hyökkääjälegenda Ian Wright ei osta Englannin päävalmentajan Gareth Southgaten väitettä siitä, että maajoukkueella ei ole ”luontaista korvaajaa” Kalvin Phillipsille.

Phillips, 28, oli edellisessä EM-turnauksessa yksi Englannin luottopelaajista keskikentän pohjalla, mutta meneillään oleviin kisoihin häntä ei valittu heikon kauden jälkeen.

Englannin kahdessa ensimmäisessä lohkopelissä keskikentän pohjalla ovat aloittaneet Declan Rice ja Trent Alexander-Arnold, jonka kokemattomuus kyseisessä roolissa on herättänyt kysymyksiä.

Torstaina Englanti päätyi 1-1-tasapeliin Tanskan kanssa. Vaisusti esiintynyt Alexander-Arnold otettiin vaihtoon pian tauon jälkeen, ja Southgate joutui jälleen vastaamaan kysymyksiin kyseisestä pelipaikasta.

– Me tiedämme, että se on kokeilu. Meillä ei ole luonnollista korvaajaa Kalvin Phillipsille, mutta kokeilemme erilaisia juttuja, selitti Southgate.

Englannin paidassa 33 ottelua pelannut Wright, 60, huomautti, että vaihtopenkiltä löytyisi kyllä luontaisia keskikenttäpelaajia.

– Sinne on laitettava joko Kobbie Mainoo tai Adam Wharton. Minä laittaisin varmaan Whartonin yksinkertaisesti siksi, että hän on näkemistäni pelaajista lähimpänä (Espanjan) Fabián Ruizia, kommentoi Wright ITV:lle.

– Kun katsoin hänen kauden viimeisiä pelejään Crystal Palacessa, hänen rauhallisuutensa paistoi. Hän on rauhallinen ja osaa syöttää. Hän on todella älykäs pelaaja, joka ei panikoisi tällaisessa tilanteessa. Hänet on valittu joukkueeseen.

– Gareth mainitsi Kalvin Phillipsin ja sanoi, että hän on maan ainoa pelaaja, joka osaa pelata siinä roolissa. Minä en usko sitä.

– Uskon, että Adam Wharton pystyy pelaamaan siinä. Uskon, että Kobbie Mainookin pystyy pelaamaan siinä. Emme ole epätoivoisessa tilanteessa, koska meillä on neljä pistettä, mutta meidän on tehtävä jotain erilaista, meidän on muutettava jotain.

LUE MYÖS