Crystal Palacen keskikenttäpelaaja Adam Wharton sanoo, että hän pystyy hoitamaan tonttinsa Englannin EM-kisajoukkueessa.

Keskikentän pohja on ollut kiistelty pelipaikka Englannin ryhmässä. Kahdessa ensimmäisessä EM-lohkopelissä Declan Ricen vierellä on aloittanut Trent Alexander-Arnold, jonka kokemattomuus kyseisessä roolissa on herättänyt kysymyksiä.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on myöntänyt, että Alexander-Arnoldin peluuttaminen kyseisellä paikalla on ollut ”kokeilu”. Southgaten mukaan Englannilla ei ole luontaista korvaajaa Kalvin Phillipsille, joka pelasi keskikentän pohjalla edellisessä EM-turnauksessa.

Phillips valittiin Englannin maajoukkueen vuoden pelaajaksi, kun Southgaten miehistö eteni 2021 EM-kisoissa finaaliin. Hänen uransa on kuitenkin ollut laskusuunnassa hänen siirryttyä Leedsistä Manchester Cityyn toissa vuonna. Tämän kesän kisoihin häntä ei valittu lainkaan mukaan.

Wharton, 20, pelasi loistavan loppukauden siirryttyään tammikuussa Mestaruussarjan Blackburnista Palaceen. Hänellä on tilillään vasta 16 Valioliiga-ottelua ja 30 minuuttia A-maajoukkueessa, mutta Wharton uskoo, että hän pystyisi täyttämään Phillipsin tontin.

– Minulla on usko siihen, että riippumatta siitä, ketä vastaan, missä ja milloin pelaan, voin vaikuttaa peliin. Pelaajan on ajateltava niin, kommentoi Wharton BBC:n mukaan.

– Jos ajattelen, etten pysty siihen, mitä sitten teen täällä? Nyt katson asiaa niin, että uskon voivani vaikuttaa mihin tahansa peliin, joten varmistan vain, että olen valmis, jos minua pyydetään auttamaan.

– Viime EM-kisoissa Kalvin oli yksi Englannin parhaista pelaajista, kun etenimme finaaliin.

– Minulla ja hänellä on luultavasti tiettyjä samankaltaisuuksia siinä, miten pelaamme ja tietyissä ominaisuuksissa, mutta tietysti on asioita, joissa hän on parempi ja on asioita, joissa minä olen parempi.

Englanti kohtaa viimeisessä lohkopelissään Slovenian tiistaina. Wharton ei ole vielä saanut kisoissa peliaikaa.

LUE MYÖS