Gary Lineker ja Alan Shearer puolustavat Englannin maajoukkueelle miesten EM-kisojen aikana antamaansa kritiikkiä Harry Kanen vastauksen jälkeen. Englannin kapteeni Kane muistutti asiantuntijoita sunnuntaina sanojensa tuomasta vastuusta entisinä maajoukkuepelaajina.

Kane, 30, oli yksi kritisoiduista pelaajista Englannin torstain lohkopelin jälkeen Tanskaa vastaan. Kolme Leijonaa jäi ennakkosuosikkina 1-1-tasatulokseen, eikä onnistunut varmistamaan jatkopaikkaansa pudotuspeleissä.

Englannilla on ennen tiistain C-lohkon päätösottelua Sloveniaa vastaan neljä pistettä kasassa.

Lineker uskoo median ”sekoittaneen soppaa” nostaessaan hänen sanansa Kanelle esitettyyn kysymykseen lehdistötilaisuudessa.

– Olemme olleet Englannin esityksistä kriittisiä, kuten lähes jokainen toimittaja. Te tiedätte miten se menee, Lineker kommentoi The Rest Is Football -podcastissa maanantaina.

– Olemme puhuneet tästä muutaman kerran, ettei toimittajat ole tarpeeksi rohkeita kysymään omia kysymyksiään. Tätä tekevät ovat ehkäpä itselleen hyvin itsekriittisiä. Kun he tekevät näin, he hämmentävät soppaa, koska he pelkäävät kysyä kysymyksiä omina itsenään.

– Se asettaa Harryn keskiöön ja hän vastasi suurimmaksi osaksi omasta mielestäni hyvin. Siellä oli kuitenkin se yksi osa, jossa hän puhui meidän vastuusta entisinä maajoukkuepelaajina, että meidän pitäisi ymmärtää tilannetta, koska emme ole voittaneet mitään.

– Okei, hän on täysin oikeassa siinä. Kuitenkin alakuloisuus ja kriittisyys Englannin maajoukkueesta on viimeinen asia, jota haluamme tehdä. Me haluamme Englannin pärjäävän kentällä. Asiantuntijana olemisessa parasta on se, kun Englanti pärjää.

Shearer uskoo raa’ankin kritiikin olevan oikeutettua, jos Englanti ei pelaa omalla tasollaan.

– On tärkeintä, ettemme me mene koskaan henkilökohtaisuuksiin. He olivat surkeita ja meidän täytyi sanoa se. Jos Englanti olisi ollut loistava, olisimme kehuneet heitä.

– Pelaajana vastauksen löytää kentältä. Minulla ei ole mitään ongelmaa sanojeni kanssa. En vetäisi mitään takaisin.

Englanti kohtaa Slovenian tiistaina kello 22:00. Voitto toisi C-lohkon ykkössijan.

LUE MYÖS!