Valioliigan hyökkääjälegenda Wayne Rooney sanoo, että hän haluaa viedä uuden joukkueensa Plymouth Argylen lähemmäksi Englannin pääsarjaa.

Rooney, 38, nimitettiin hiljattain kolmen vuoden sopimuksella päävalmentajaksi Argyleen, joka säilyi viime kaudella täpärästi Mestaruussarjassa.

Hänen edellinen valmennuspestinsä oli Birminghamissa, josta Rooney sai kenkää jo 15 pelin jälkeen huonojen tulosten myötä.

Viime marraskuussa Argylen omistaja Simon Hallett sanoi, että seuran tavoitteena on kilpailla viiden vuoden sisällä Mestaruussarjan kärkisijoista.

– Meidän on oltava fiksuja siinä, miten työskentelemme. En voi tulla tähän ja sanoa, että me yritämme vuodessa Valioliigaan. Meidän on oltava realistisia, sanoi Rooney BBC:n mukaan.

– Yritämme rakentaa sen varaan, mitä seura on tehnyt viimeisten viiden vuoden aikana, mikä on ollut nousua ja kehitystä.

– Mielestäni meidän on jatkettava eteenpäin ja yritettävä jatkuvasti parantaa ja ehdottomasti parantaa viime kaudesta.

– Toivottavasti pääsemme meille annetussa aikataulussa lähemmäksi Valioliigaa.

Rooney on aiemmin luotsannut Derbya ja yhdysvaltalaista D.C. Unitedia. Pelaajaurallaan hän nousi Manchester Unitedin ja Englannin kaikkien aikojen maalintekijäksi, mutta maajoukkueen maaliennätys kuuluu tätä nykyä Harry Kanelle.

LUE MYÖS