Liverpoolin päävalmentaja Arne Slot haluaa tulla tutuksi uuden joukkueensa kanssa ennen kuin seura käy kunnolla siirtoikkunan kimppuun.

Osa Valioliigan seuroista on jo ollut aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla, mutta Liverpool ei ole tehnyt vielä yhtään hankintaa ensi kaudeksi.

Jürgen Kloppin seuraajaksi saapunut Slot, 45, kokee tärkeämmäksi tutustua ensin punapaitojen nykyisiin pelaajiin.

– On selvää, että me perimme hyvän joukkueen. Viime vuonna tapahtui jo muutamia muutoksia, sanoi hollantilaisluotsi Athleticin mukaan.

– EM-kisoissa näkee, miten tärkeää on tehdä pitkään päivittäin töitä joukkueen kanssa. [EM-kisoissa] näkee monia hyviä pelaajia, mutta kaikki eivät ole siellä samalla tasolla kuin seuroissaan. Se todistaa, kuinka tärkeää on tehdä päivittäin pelaajien kanssa töitä saadakseen heistä parhaan irti.

– Niin me aiomme tehdä. Mitä kauemmin joukkue pysyy yhdessä – hyvän valmentajan kanssa – sitä todennäköisemmin näkee kehitystä.

– Olen onnekas, kun tulin seuraan, josta ei lähde paljon pelaajia. On vaikeampi kehittyä, kun menettää pelaajia.

Liverpoolin urheilutoimenjohtaja Richard Hughes uskoo, että siirtomarkkinat lähtevät kunnolla käyntiin, kun EM-kisat ja Copa América ovat ohi.

– Meidän on ensinnäkin kehityttävä treenikentällä. Ja kun siirtoikkuna on auki, olemme aina opportunistisia, jos vain voimme.

– Mitä koko jalkapallomaailmaan tulee, kesällä pelataan isoja turnauksia, joten huomio on luonnollisesti siellä. Uskon, että tilanne [siirtomarkkinoilla] rauhoittuu hieman kesäkuun lopun hulinan jälkeen.

– Sitten kun elokuu alkaa, kun on ollut enemmän aikaa työskennellä pelaajien kanssa, seurojen tarpeet ovat paremmin selvillä. Elokuussa voi sitten olla tilanne, jossa seuroilla on hieman kiire saada asiat tehtyä. Odotan hiljaista heinäkuuta, ja sitten ehkä elokuussa asioita alkaa tapahtua.

Liverpoolilla on yhä 11 pelaajaa mukana EM-kisoissa ja Copa Américassa, jotka päättyvät ensi viikon sunnuntaina.

LUE MYÖS