Entinen Valioliiga-hyökkääjä Craig Bellamy on siirtymässä Walesin A-maajoukkueen päävalmentajaksi, kertoo BBC.

Bellamy, 44, työskenteli kaksi viime kautta Vincent Kompanyn apuvalmentajana Burnleyssä, joka putosi ensi kaudeksi takaisin Mestaruussarjaan.

Kompany siirtyi tänä kesänä Bayern Münchenin päävalmentajaksi ja Bellamy nostettiin Burnleyn väliaikaisvalmentajaksi, kunnes seura nimitti vakituisesti tehtävään Scott Parkerin.

BBC:n mukaan Parker haluaisi pitää Bellamyn valmennusryhmässään, mutta walesilaislegendaa kiehtoo kotimaansa luotsaaminen.

Walesin edellinen päävalmentaja Rob Page sai kenkää kesäkuussa. Maan jalkapalloliiton pitää vielä neuvotella yksityiskohdista Bellamyn ja Burnleyn kanssa, mutta nimityksen odotetaan toteutuvan.

Bellamy oli ehdolla Walesin päävalmentajaksi jo vuonna 2018, mutta tuolloin pesti meni Ryan Giggsille. Tällä kertaa hän on tehnyt suuren vaikutuksen Walesin jalkapalloliiton johtoon, joka on haastatellut tehtävään myös Thierry Henrya, Willy Sagnolia sekä Des Buckinghamia.

Pelaajaurallaan Bellamy esiintyi lähes 300 Valioliigan ottelussa ja edusti muun muassa Liverpoolia, West Hamia ja Manchester Cityä.

BBC Sport Wales

@BBCSportWales
Craig Bellamy is set to be named the new Wales manager.

BBC Sport Wales understands the final details of a deal are still to be agreed with both Bellamy and Burnley ⚽️

#BBCFootball

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS