Wiganin cup-taival päättyi – Mark Hughesin työ Southamptonissa alkoi voitolla

© Kuva: Getty Images

FA Cupin päiväpelissä haettiin kolmatta joukkuetta välieriin Wiganin DW Stadiumilla. Manchester Cityn kilpailusta pudottanut kotijoukkue tuli lopulta urakkansa päätökseen – Mark Hughesin valmennuksessa ensi kertaa esiintynyt Southampton selvitti tiensä jatkoon voittamalla maalein 2-0.

Ottelun alku mentiin selkeästi isäntien merkeissä. Wigan oli yritteliäämpi, mutta epäonnekseen epätarkka – puolen tunnin jälkeen kuudesta maalintekoyrityksestä vain yksi päätyi kohti maalia. Hallinnasta kuitenkin kertoo muun muassa kotijoukkueen kymmenen kulmapotkua avausjaksolla. Ei kuitenkaan osumia ennen taukoa.

Juuri ennen tunni tunnin täyttymistä Wigan-pakki Nathan Byrne lahjoitti todellisen maalipaikan Manolo Gabbiadinille syöttäessään taaksepäin omaan boksiin – suoraan italialaisen jalkaan. Tämän yrityksen kuitenkin pelasi nopeasti vastaan rynnännyt maalivahti Christian Walton.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle huomattavasti ensimmäistä energisemmin, ja viimeistään edellä mainittu tilanne herätti sen yli 4000-päisen vieraskannattajajoukon – sekä myös joukkueen: Pierre-Emile Höjbjerg iski Saintsin johtoon kulmapotkutilanteesta.

72. minuutilla Dan Burn oli vaikeuksissa ja kaatoi Gabbiadinin boksissa – rangaistuspotku ja keltainen kortti. Walton kuitenkin reagoi oikein ja torjui pilkun.

Latics heräsi veskarinsa loistotorjunnasta ja alkoi taas saada myös hyökkäyspeliään kuntoon. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Lisäajan ensimmäisen minuutin tättyessä Cédric Soares pääsi vasemmalta läpi Wiganin kulmapotkun jälkeen, ja ohitti juuri hetkeä aiemmin isäntien ottelun pelaajaksi kuulutetun Waltonin, loppuluvuiksi 0-2.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)