Paha olo seuraa kotioloihin – Norwichin johtohahmolta avoin ulostulo putoamistaistelun vaikutuksesta mielentilaan

© Kuva: Getty Images

Norwichin keskikenttäpelaaja Alexander Tettey myöntää putoamistaistelun vaikutttaneen raskaasti henkisesti hänen mielentilaansa. Kanarialinnut ovat matkalla takaisin Mestaruussarjaan hävittyään jokaisen neljästä koronavirustauon jälkeisestä ottelusta.

Viimeisenä sarjassa oleva Norwich on seitsemän pistettä putoamisviivan alla. Kierroksia on enää viisi jäljellä.

– Luulin olevani tälle immuuni, koska olen kokenut saman aiemmin. Se tunne saa vallan sinusta, koska välität seurasta ja joukkuetovereistani. Se on vain jalkapalloa, mutta se aiheuttaa kärsimystä, Tettey avautui Sky Sportsille antamassaan haastattelussa.

– Haluan tämän seuran ja joukkuekaverieni menestyvän. Putoamistaistelussa oleminen muuttaa sinua. Se teki sinusta vahvemman jalkapalloilijan, koska joudut kamppailemaan tunteidesi kanssa. Se ei ole helppoa.

34-vuotias Tettey on arvostettu johtaja Norwichissa. Norjalainen on edustanut seuraa vuodesta 2012 lähtien.

Joskus tappioiden jälkeinen huono olo seuraa jopa kotiin asti.

– Menet kotiin ja olet uskomattoman hermostunut, jopa lapsillesi ja vaimollesi!  Sanot vain: ”Älkää puhuko minulle.” Näin se vaikuttaa meihin pelaajiin. Kuinka voit puhua niin vaimollesi ja lapsillesi? Kyse on vain jalkapallo-ottelusta.

Heikot ottelut saattavat taas pyöriä useamman päivän Tetteyn mielessä.

– Jos ottelu oli lauantaina, saatan ajatella sitä vielä sunnuntaina ja maanantainakin. Mitä olisin voinut tehdä paremmin tai miksi en pystynyt pelaamaan parasta peliäni? Miksi en tehnyt tätä eri tavalla?

– Joskus tämä sama jatkuu jopa seuraavaan ottelupäivään saakka. Se on merkittävä psykologinen osa tilannetta.

– Toisaalta, kuinka tämä ei voisi sattua pelaajiin? Valioliiga on heidän uransa kohokohta, eikä vain taloudellisesti. Jokainen ei halua jättää seuraa sen pudotessa. Jotkut heistä eivät palaa Valioliigaan koskaan.

Norwich kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistaina Watfordin. Seura voi vielä ansaita jäljellä olevista otteluistaan 15 pistettä.