Afrikan rikkain mies julistaa: ”Ostan Arsenalin ensi vuonna”

© Kuva: Getty Images

Monet Arsenalin kannattajat näkisivät varmasti mieluusti seuran vaihtavan omistajaa. Stan Kroenken toimintaan eivät kaikki ole tyytyväisiä, ja tilalle kelpaisi varmasti moni muu paljon mieluummin. Harva tuskin kuitenkaan on osannut kuvitella, että uusi omistaja tulisi Afrikan mantereelta.

Afrikan rikkaimmaksi mieheksi tituleerattu Aliko Dangote on kuitenkin kertonut julkisesti halustaan ostaa Arsenal. Mundo Deportivon mukaan kauppa voisi olla ajankohtainen ensi vuonna.

Alun perin Dangote halusi ostaa Arsenalin jo tänä vuonna, mutta muut liiketoimet ovat lykänneet hanketta. Ensi vuonna 62-vuotias nigerialainen liikemies haluaa kuitenkin yrittää uudestaan.

– Se (Arsenal) on joukkue, jonka haluaisin jonain päivänä ostaa. Meillä on kuitenkin nyt projekteja, jotka ovat arvoltaan yli 23 miljardia euroa, ja haluan keskittyä niihin, Dangoten kerrotaan sanoneen.

– Yritän saada yrityksen rakentamisen valmiiksi, ja ehkä sen jälkeen, vuonna 2021 voimme onnistua siinä. Aion ostaa Arsenalin, kun saan kaikki nämä projektit valmiiksi. Nyt yritän nostaa yritykseni seuraavalle tasolle.

Dangote pyrki tiettävästi ostamaan Arsenalin ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Viimeksi miehen ostoaikeista kerrottiin vuonna 2017.

Dangoten henkilökohtaisen omaisuuden arvoksi arvioidaan vajaat 10 miljardia euroa. Hän on luonut omaisuutensa etenkin sementtialalla. Lisäksi Dangotella on pörssiyrityksiä, jotka tuottavat suolaa, sokeria ja jauhoja.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.