Sarjanousija Fulham lainasi menestyneen maalivahdin PSG:stä

© Kuva: Getty Images

Valioliigaan karsintojen kautta noussut Fulham tiedotti keskiviikkoiltana kiinnittäneensä aivan kauden alla riveihinsä maalivahti Alphonse Areolan. 27-vuotias ranskalaistorjuja siirtyy Mökkiläisten riveihin Mestarien liiga -finalisti PSG:stä. Areolan sopimus on kauden mittainen laina, mutta siihen sisältyy osto-optio.

– Olen erittäin iloinen siirron varmistumisesta. (Valmentaja) Scott Parker soitti minulle, ja sain puhelusta hyvän tunteen. Hän sanoi todella haluavansa minut tänne, Areola kommentoi FFCtv:lle.

– Fulham on perinteikäs lontoolainen seura, ja olen kuullut stadionista paljon. Toivon, että kaudesta tulee meille hyvä. Haluan tuoda tänne energiani ja tehdä kaikkeni joukkueelle pitääkseni meidät siellä, minne kuulumme.

Kauden 2019-2020 Areola pelasi lainalla Real Madridissa, jonka ykkösvahti oli Thibaut Courtois. Areola pelasi kauden aikana yhteensä 13 ottelua: kolme Ligue 1:ssa ja yhden Ranskan Supercupissa PSG:n paidassa ennen lainasiirtoaan sekä Real Madridissa neljä peliä La Ligassa, kolme Copa del Reyssä ja kaksi Mestarien liigassa.

Pariisilaissyntyinen Areola aloitti PSG:n junioreissa 13-vuotiaana ja debytoi seuran edustusjoukkueessa kaudella 2012-2013. Hän on ehtinyt voittaa kolme Ranskan-mestaruutta ja viime kaudella siis myös La Ligan.

PSG:n ja Real Madridin lisäksi Areola on pelannut Bastiassa, Lensissä ja La Ligan Villarrealissa. Ligue 1 -pelejä hänellä on pelattuna 111 ja La Liga -pelejä 36. Mestarien liigassa Areola on pelannut 19 ottelua.

Areola on kuulunut myös suhteellisen säännöllisesti Ranskan A-maajoukkueen vahvuuteen vuodesta 2016 lähtien. Hän oli joukkueen mukana voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2018. Pelattuja A-maaotteluita Areolalla on kolme.

Fulhamissa Areola päässee taas parin vuoden tauon jälkeen selkeään ykkösmaalivahdin asemaan. Joukkueen viime kauden ykkösvahti Mestaruussarjassa oli 23-vuotias slovakialainen Marek Rodak.

Fulham pääsee irti heti uuden kauden ensimmäisessä ottelussa, kun se kohtaa lauantaina kello 14.30 kotikentällään Arsenalin.