Unai Emery perusteli Arsenalin alavirettä alkukauden sekasorrolla

© Kuva: Getty Images

Arsenalin manageri Unai Emery perusteli joukkueensa alavirettä Leicester-kamppailun alla alkukauden tapahtumilla.

Arsenal on sarjassa kuudentena kuuden pisteen päässä neljäntenä olevasta Chelseasta. Edellinen voitto on tullut lokakuun alussa Bournemouthia vastaan.

Kesällä Arsenalin pitkäaikainen kapteeni Laurent Koscielny ryhtyi lakkoilemaan pakottaakseen siirtonsa läpi. Emery joutui pudottamaan kapteeninsa joukkueen harjoitusleiriltä kokonaan. Myöhemmin kesällä Koscielny jätti Tykkimiehet.

Lisää lunta tuli tupaan juuri kauden alla, kun kapteenistoon kuuluva Mesut Özil ja laitapakki Sead Kolasinac joutuivat puukköhyökkäyksen kohteeksi Lontoossa. Özil oli pitkään sivussa joukkueen vahvuudesta turvallisuussyiden takia.

Joukkueen uudeksi vakituiseksi kapteeniksi valittu Granit Xhaka riitaantui fanien kanssa, eikä miestä ole nähty kokoonpanossa sen koomin. Emery päätti myös ottaa sveitsiläispelaajalta kapteeninnauhan pois yhteenoton takia. Jatkossa Arsenalin kapteenina on joukkueen ykköstähti Pierre-Emerick Aubameyang.

– Olosuhteet eli Özilin, Kolasinacin ja Laurent Koscielnyn tilanteet (ovat vaikuttaneet). Jos hän olisi yhä täällä, hän olisi edelleen kapteenimme ja ongelmaa ei olisi, Emery sanoi lehdistötilaisuudessaan.

Arsenal kohtaa huippuvireisen Leicesterin King Power Stadiumilla lauantain iltapelissä. Sarjakolmonen Leicester on voittanut kaikki kolme edellistä Valioliiga-otteluaan, kun Arsenalin saldona kolmesta edellisestä pelistä on kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Tappiolla nelossija voisi karata jo yhdeksän pisteen päähän Tykkimiehiltä, jos Chelsea kaataa päivän avausottelussa Crystal Palacen.

– Tämä on iso ottelu. Kahden kotitasapelin jälkeen tämä on meille iso mahdollisuus. Eilen harjoituksissa pelaajilla oli hyvä henki päällä ja minä sain siitä uskoa joukkueeseen, Emery sanoi.

– Ajattelutapamme on tärkein. Meidän on mentävä sinne ajatellen, että olemme Arsenal. Onko tämä pakkovoitto? Kyllä, mutta ajattelemme niin jokaisesta pelistä.