Mika Kottila nostaa Arsenalista esiin mielenkiintoisen näkökulman: ”Onko heillä edes pelaajia sellaiseen peliin?”

© Kuva: Getty Images

Arsenal erotti managerinsa Unai Emeryn juuri Valioliigan 14. kierroksen alla. Seitsemän voitotonta ottelua kaikissa kilpailuissa oli seurajohdolle liikaa, ja espanjalainen sai mennä.

– Heillä oli valmentaja, joka on tullut uuteen kulttuuriin ja kovaan paikkaan Arséne Wengerin jälkeen. Vaikka kuinka hän on kasvattajan maineessa ja onnistunut Sevillassa aikanaan. Man United ja Arsenal ovat seuroja, joilla on ollut sama manageri yhden sukupolven ajan. Tässä näkee senkin, että vaikka monessa asiassa se on hieno ja loistava juttu, sen jälkeen seuraajalla on kauhea mörkö selässä, jonka kanssa on elettävä joka päivä ja joka tuloksen jälkeen. Se ei ole ainakaan helppoa, sanoo Viasatin jalkapalloasiantuntija Mika Kottila Valioliiga.comille.

Kottila pohtii myös sitä, onko Arsenalin nykykokoonpano sellainen, että sillä voi realistisesti kamppailla Valioliigan kärkisijoista.

– Jos jengissä on pelaajia, jotka pannaan ulos jengeistään… Viittaan esimerkiksi Sokratisiin, joka ei jonkun syyn takia mahdu Kreikan maajoukkueeseen. Puolustajahankinta, jota fanit olivat pyytäneet vuosikausia, on David Luiz, joka laitettiin Chelseasta Frank Lampardin toimesta pois. Sitten heillä on Mesut Özil, joka lähti Saksan maajoukkueesta, ja millä tavalla sekin tapahtui, hän tuumaa.

– Odotetaanko jollain tasolla Arsenalilta liikaa? Onko heillä edes pelaajia sellaiseen peliin, jota kaikki odottavat?

Arsenal vierailee sunnuntaina Norwichin vieraana. Kotijoukkueella on alla voitto Evertonista.

– Se oli jättimäisen tärkeä. Tiedämme, mitkä tulokset heillä oli alla. Ne olivat aivan karmaisevia! Jos tuota voittoa ei olisi otettu, he olisivat valahtaneet entistä pahemmin pahnan pohjimmaisiksi. Tuo voitto – varsinkin vieraissa – Evertonista toi heidät jollain lailla pinnalle. Eihän se vielä millään tapaa helpota, mutta tuo eliksiiriä tekemiseen ja intoa viikon harjoittelemiseen, Kottila näkee.

Teemu Pukin viime maalista Valioliigassa on aikaa jo kaksi ja puoli kuukautta. Toki Pukki syötti  iime pelissä Evertonia vastaan Norwichin toisen maalin ja osui Huuhkajissa kahdesti Liechtensteinin ja kerran Kreikan verkkoon. 

– Teemukin oli pelissä raskaan viikon jälkeen ja saanut nyt valmistautua tähän otteluun suhteellisen seesteisessä ympäristössä ja nyt hänestä saadaan paremmin irti, Kottila sanoo.

Norwich-Arsenal nähdään suorana lähetyksenä sunnuntaina 1.12. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa kello 15.30 alkavan valioliigastudion ensimmäisenä otteluna.

Kimmo Mäkinen