Arsenal ja Benfica iskivät yhteen torstai-iltana Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspeliparin toisessa osassa.

Arsenal voitti ottelun 3-2 ja eteni neljännesvälieriin. Ottelu pelattiin koronarajoitusten vuoksi Ateenassa. Italiassa pelattu avausosa oli päättynyt viime viikolla 1-1 -tasapeliin.

Avausjakso oli tasainen. Joukkueet kykenivät luomaan muutaman potentiaalisen maalipaikan, joista nähtiinkin kaksi maalia.

Arsenal nappasi johtoaseman 21. minuutilla. Bukayo Saka syötti Pierre-Emerick Aubameyangin nokikkain Benfica-vahti Helton Leiten kanssa ja nosti pallon yli voimattoman Leiten.

Muutama minuutti ennen puoliaikaa Diogo Gonçalves ampui upean vapaapotkun ylänurkkaan ja toi Benfican tasoihin.

Arsenal sai saavillisen jääkylmää vettä niskaansa tunnin kohdalla. Leite lähetti pitkän avauksen kohti hyökkäyksessä odottanutta Rafa Silvaa. Arsenalin Dani Ceballosin pusku epäonnistui pahemman kerran ja Silva pääsi läpiajoon, eikä epäonnistunut yrityksessään. 1-2.

Arsenal vastasi Benfican maaliin vain viitisen minuuttia myöhemmin. Kieran Tierney laukoi boksin rajalta ja komea laukaus löysi tiensä alanurkkaan – Leite oli ohitettu toistamiseen.

Mikel Artetan miehistö nousi voittoon varsinaisen peliajan loppuminuuteilla. Asialla oli jälleen Saka-Aubameyang -kaksikko. Saka lähetti nappikeskityksen takatolpalle ja Aubameyang puski pelivälineen maaliin.

Vielä lisäajan viimeisellä minuutilla Benfica sai pallon tolppaan, mutta sitä lähemmäs Jorge Jesusin suojatit eivät päässeet.

Eurooppa-liigan neljännesvälieräparit arvotaan perjantaina.