Arsenalin ja Sveitsin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Granit Xhaka on ollut jo pitkään huhuissa matkalla José Mourinhon komentamaan AS Roma -miehistöön. Seurojen kesken ei kuitenkaan olla päästy sopimukseen siirtosummasta.

Xhaka on etenkin Mikel Artetan aikana ollut Gunnersille todella tärkeä pelaaja, jollaisista ei ole syytä päästää irti ilman kunnon korvausta. Arsenal on aiempina vuosina päästänyt tukuittain isoja pelaajia lähtemään toisaalle jopa ilmaiseksi, ja pyrkii tässä tilanteessa selkeästi osoittamaan tyylin muuttuneen.

Amy Lawrence kirjoittaa The Athleticissa pohjoislontoolaisten ottaneen roomalaisten venytellessä pelaajan tilanteeseen täysin uuden kannan, ja tarjoavan tälle uutta sopimusta Emiratesille.

Vaikka Arsenal selkeästi antoi kaupanteolle mahdollisuuden, ei AS Roma edelleenkään ole tarjonnut seuralle sen edellyttämää summaa 28-vuotiaan siirrosta.

– Huomioiden tämän, ja sen rahamäärän, joka tarvittaisiin siirron aiheuttaman aukon paikkaamiseen, Arsenal on kääntynyt sen puoleen, että pitää pelaajan seurassa, Gunnersin asioista perin pohjin perillä oleva Lawrence kirjoittaa.

Mikäli Xhaka kuitenkin lopulta lähtee, on Arsenalin mietittävä korvaajaa etsiessään muutakin kuin puhtaasti kentällä nähtäviä, pelillisiä ominaisuuksia. Niin seuratasolla, kuin maajoukkueessa kapteeninnauhaa kantaneen kokemus ja luonne eivät ole asioita, jollaisia on aivan helppoa löytää ”kaupan hyllyltä”. Uusista tulokkaista Albert Sambi Lokonga saattaa olla hyvin positiivinen hankinta, mutta ei nuoren ikänsä vuoksi missään nimessä pysty vastaavaan johtajuuteen kuin Xhaka.

Lawrcence mainitsee myös kaksi kokeneempaa nimeä, jotka Arsenaliin on juorutasolla yhdistetty. Nimenomaan Xhakan mahdollisiksi paikkaajiksi ajatellut Manuel Locatelli ja Ruben Neves ovat olleet tiettävästi jo tovin matkalla aivan muihin maisemiin.