Aston Villalla ja sen päävalmentajalla Steven Gerrardilla on isoja suunnitelmia alkavan kesän siirtoikkunaan, kertoo Telegraph.

Villan odotetaan olevan yksi Valioliigan aktiivisimmista seuroista siirtomarkkinoilla, ja Telegraphin mukaan Gerrardilla on paljon sanavaltaa siinä, kenet seura hankkii ja kenestä hankkiudutaan eroon.

Tämän kesän siirtosuunnitelmia ruvettiin kasaamaan jo Gerrardin saapuessa seuraan viime marraskuussa.

Hänen edeltäjänsä Dean Smithin aikakaudella Villa etsi pääasiassa alle 25-vuotiaita pelaajia, jotka voisi kaupata eteenpäin isolla summalla. Gerrard ilmoitti heti saapuessaan, että joukkueesta puuttuu kokeneita johtajia. Tammikuussa Villa hankki Lucas Dignen (28), Philippe Coutinhon (29), Calum Chambersin (27), Robin Olsenin (32) ja Matt Targettin (26).

Gerrard haluaa kesällä vähintään kaksi uutta isoa hankintaa. Pääkohteena on Englannin maajoukkueen ja Leedsin keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips (26), jonka pyyntihinta on noin 70 miljoonaa euroa, jos Leeds säilyttää sarjapaikkansa. Tuo hinta voi kuitenkin puolittua, jos Leeds putoaa Valioliigasta.

Villa on pitänyt pitkään silmällä myös Brightonin keskikenttäpelaajaa Yves Bissoumaa (25), jonka sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Brighton sai tammikuussa Villalta vajaan 30 miljoonan euron tarjouksen hänestä.

Lisäksi Gerrard ja Villan seurajohto kävivät aiemmin tänä keväänä paikan päällä tarkkailemassa Marseillen keskikenttäpelaajaa Boubacar Kamaraa (22), joka on vahvistanut lähtevänsä seurasta tämän kauden päätyttyä, kun hänen sopimuksensa umpeutuu.

Keskikentän lisäksi Gerrard haluaisi vahvistuksen toppariosastolleen, vasemman laitapakin tontille ja kärkeen.

Uudeksi keskuspuolustajaksi Villa on tarkkaillut Boubacar Kamaran joukkuekaveria Duje Ćaleta-Caria (25), Rangersin Calvin Basseya (22) ja Burnleyn James Tarkowskia (29), jonka sopimus päättyy tänä kesänä.

Villan potentiaalisten lähtijöiden listalla ovat Matt Targett, Morgan Sanson, Bertrand Traoré, Anwar El Ghazi, Trézéguet ja Kourtney Hause. John McGinniä ja Ollie Watkinsia kohtaan on kiinnostusta muista seuroista, mutta heitä pidetään tärkeinä palasina Gerrardin joukkueessa.