Leicester kärsi yllättävän 1-2-tappion heikkovireistä Burnleyta vastaan sunnuntain Valioliiga-ottelussa.

Leicester johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen 1-0-lukemin, mutta toisella jaksolla Burnley nousi takaa-ajoasemasta voittoon. Kyseessä oli Burnleyn ensimmäinen sarjavoitto neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

Premier League

@premierleague
Burnley fightback to claim all three points

#BURLEI

Ottelun alku eteni vahvasti Leicesterin hallinassa, ja joukkueen maalihanat aukesivat noin puolen tunnin pelin kohdalla.

Dennis Praet riisti pelivälineen Jack Corkilta keskiympyrässä, jonka jälkeen Harvey Barnes otti irtopallon matkaansa ja juoksi suorinta tietä kohti Burnley-maalia. Nopeajalkainen englantilaislaituri kuljetti aina kotijoukkueen boksiin asti, laukoen pallon lopulta Nick Popen jalkojen välistä sisään.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽️ Harvey Barnes
✅ 1st PL goal since at Sheffield Utd on Aug 24 - hadn’t scored with 32 goal attempts since
✅ 1st PL goal in a game he’s started - all 3 PL goals have been scored away

Leicester siirtyi 1-0-johtoon, ja Barnesin katkaisi 19 sarjaottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Heti toisen puoliajan alussa Leicester kävi lähellä 2-0-maalia, mutta Popen fantastinen heittäytyminen piti Praetin laukauksen ulkona. Jamie Vardy ei aivan saanut irtopalloa haltuunsa, ja laukaus jäi piippuun.

56 minuutin kohdalla Leicesterin johtoasema kuitenkin kuihtui, kun Burnley nousi kulmapotkun myötä ottelussa tasoihin.

Kasper Schmeichel torjui Ben Meen puskuyrityksen eteensä, eikä reboundiin ensimmäisenä ehtinyt Chris Wood epäonnistunut maalinteossa. Uusiseelantilainen hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia Valioliigassa. Kamppailu oli hänen osumansa myötä tasan 1-1.

Leicesterille avautui huikea tilaisuus palata johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin. Barnes oli pääsemässä Meen ohitse nopealla juoksulla rangaistusalueen sisällä, ja lopulta Burnley-toppari kaatoi hyökkääjän pilkun arvoisesti.

Jamie Vardy astui pallon taakse, valmiina jatkamaan huikeaa maalintekokauttaan. Hänen 18. osumansa tämän kauden Valioliigassa jäi kuitenkin vain haaveeksi, kun Pope aavisti maaliviivallaan oikein ja torjui englantilaiskonkarin laukauksen. Ottelu säilyi täten tasatilanteessa, antaen kotijoukkueelle toivoa täydestä pistepotista.

Jamie Vardy has only missed four of his 21 penalties in the Premier League:

❌ vs. Everton (2015/16)
❌ vs. Liverpool (2017/18)
❌ vs. Spurs (2018/19)
❌ vs. Burnley (2019/20)

No VAR for a re-take this time.

Kun ottelua oli enää kymmenisen minuuttia jäljellä, Burnley siirtyi Turf Moorilla 2-1-johtoon.

Leicester-toppari Jonny Evans ei onnistunut purkamaan Charlie Taylorin keskitystä kunnolla tiehensä, vaan ohjasi sen täydellisesti taka-alueelta saapuneen Ashley Westwoodin juoksuradalle. Keskikenttämies antoi laulaa, ja tälläsi pallon voimakkaasti maaliverkon perukoille pilkun tuntumasta, jättäen Schmeichelin maalillaan täysin voimattomaksi.

Burnley piti johdostaan kiinni pelin loppuun saakka, otten kamppailusta tärkeän 2-1-voiton.